Reistarieven versimpeld bij Brussels Airlines

Reistarieven versimpeld bij Brussels Airlines

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder nog kende Brussels Airlines een eigen systeem van reistarieven. Ze weken daarmee af van de reistarieven die de rest van de maatschappijen binnen de Lufthansa Group hanteerde. Om reizigers een verbeterde reiservaring te bieden, biedt Brussels Airlines nu dus andere reistarieven aan.

Tarieven

Eerder wijkte Brussels Airlines dus af van de reistarieven ten opzichte van de andere maatschappijen binnen de Lufthansa Group. De maatschappij bood namelijk eerst de volgende reistarieven aan: Check&Go, Light&Relax, Flex&Fast en Bizz&Class. Brussel Airlines vond dit niet handig voor haar klanten. Daarom is besloten binnen de gehele groep nu dus dezelfde reistarieven aan te bieden. Deze reistarieven worden echter alleen aangeboden op korte- en middenlange afstandsvluchten van Brussels Airlines.  Dat zijn dus vluchten binnen Europa.Reistarieven versimpeld bij Brussels Airlines

Nieuwe reistarieven

Brussels Airlines biedt de nieuwe reistarieven aan vanaf 18 augustus via haar eigen website of via een tussenpersoon. Reizen doe je met deze nieuwe tarieven vanaf 1 september 2020. De nieuwe tarieven in Economy Class bevatten 8kg handbagage en een gratis klein item. De tarieven in de Economy Class zien er als volgt uit:

  1. Economy Light, het goedkoopste tarief, reizen met beperkte flexibiliteit en alleen handbagage.
  2. Economy Classic, het standaardtarief waarbij ruimbagage (23kg) inbegrepen is, en enige mate van flexibiliteit.
  3. Tot slot is er Economy Flex. Dit is hetzelfde als Economy Classic, echter heb je een hoge mate van flexibiliteit. Het tarief bevat een gratis wijziging van de reservering.

Ook worden er twee verschillende nieuwe reistarieven in Business Class. Deze zien er als volgt uit:

  1. Business Saver: de goedkoopste variant van een Business Class ticket, maar met enige mate van flexibiliteit.
  2. Business Flex: een Business Classticket inclusief volledige flexibiliteit en inclusief gratis terugbetaling.

Gelijk

Binnen de Lufthansa Group worden met deze verandering van reistarieven bij Brussels Airlines alle tarieven dus volledig gelijk getrokken. Dus of je nu een ticket bij Lufthansa, Austrian, Swiss of Brussels Airlines boekt, de tarieven met voorwaarden zijn overal hetzelfde. Dus er is straks geen gedoe met bagage of flexibiliteit meer tussen de verschillende maatschappijen.Doordat de tarieven gelijk getrokken worden binnen Europa wil Brussels Airlines de groepsinvesteringen in IT, productontwikkeling en passagierservaring beter benutten, aldus de maatschappij. En dit is zeker in de huidige tijd met de Corona Pandemie een gemakkelijke besparing. Brussels Airlines heeft ook geen goed eerste half jaar achter de rug. Elke besparing is dan ook noodzakelijk.

Bron & beeldmateriaal: Brussels Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *