NS maakt Amsterdam Airport Schiphol beter per trein bereikbaar2 min leestijd

NS en KLM Trein

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In de nieuwe dienstregeling 2024 van de NS zal Amsterdam Airport Schiphol weer beter bereikbaar zijn per trein. In het weekend zullen er meer rechtstreekse treinen gaan rijden en ook doordeweeks kun je kiezen uit meer treinen.

NS maakt Amsterdam Airport Schiphol beter bereikbaar per trein

De NS zal in de nieuwe dienstregeling 2024 weer een aantal rechtstreekse verbindingen hervatten. De nieuwe dienstregeling gaat in december in.

De luchthaven zal in de nieuwe dienstregeling de directe verbinding met Breda terugkrijgen. De Intercity Direct gaat dan weer drie keer per uur rijden over de Hogesnelheidslijn. De Intercity Direct-treinen tussen Amsterdam en Rotterdam blijven vijf keer per uur rijden. In het weekend komen er ook twee extra treinen bij per uur.

Op de daluren doordeweeks en in het weekend gaat de frequentie van Intercity’s op diverse trajecten van twee naar vier keer per uur. Dat zijn bijvoorbeeld de verbindingen tussen Schiphol en Nijmegen en tussen Dordrecht en Schiphol. In het weekend zal op verbindingen tussen Schiphol en Arnhem en tussen Dordrecht en Schiphol vier keer per uur een trein rijden. Dat is nu twee keer per uur.

In de spits op maandag tot en met donderdag zal de vervoersmaatschappij extra Intercity’s inzetten op de verbindingen tussen Arnhem via Utrecht en Schiphol naar Rotterdam. Elke tien minuten zal er dan een Intercity rijden.

NS Amsterdam Schiphol Airport

In de nieuwe dienstregeling zal de reistijd met de Intercity Berlijn ook verkort worden. Je bent dan 30 minuten sneller in Berlijn. Dat komt door de aanpassingen aan de Nederlandse spoorinfrastructuur en het inzetten van andere locomotieven. De stop in Almelo komt te vervallen.

Sinds vorig jaar is het ook mogelijk om een NS-treinkaartje te kopen bij een KLM vliegticket. Je kunt het treinkaartje kopen via de website van de luchtvaartmaatschappij. Het vervoersbewijs ontvang je daarna per e-mail. Het blijft ook mogelijk om een treinkaartje op de luchthaven te kopen. Er staan NS automaten op Schiphol Plaza en bij de bagagebanden.

De luchthaven is tegenwoordig ook bereikbaar met Arriva. Dit bedrijf heeft nu een verbinding met de luchthaven vanuit Groningen en Maastricht. De treinkaartjes voor deze treinen kun je kopen bij Arriva. Het is niet mogelijk om met een OV-chipkaart te reizen op deze route met de treinen van Arriva.

NS start met nieuwe en snellere route naar België

Afbeeldingen ©NS/KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *