Arriva start in december met nachttrein vanaf Maastricht naar Schiphol1 min leestijd

Schiphol is perfect bereikbaar per trein (Bron: Schiphol / Bart Brussee)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Arriva start vanaf vrijdag 16 december 2022 met een nachttrein van Maastricht naar Amsterdam Schiphol. Hierdoor is de luchthaven ook met de trein bereikbaar in de nacht. Volgend jaar zal ook het treinstation op de luchthaven op de schop gaan.

Arriva start met nachttrein naar Schiphol

De nachttrein van Maastricht naar Schiphol vertrekt elke vrijdag vanaf 16 december. De trein vertrekt om 01.01 uur uit Maastricht en komt om 03.15 uur aan op Schiphol. Er wordt een tussenstop gemaakt in Sittard, Roermond, Weert, Eindhoven, Den Bosch, Utrecht, Amsterdam Bijlmer Arena en Amsterdam Zuid.

Ook op de terugweg op zaterdag zal de trein stoppen op deze tussenliggende stations. De trein vertrekt dan om 05.40 uur van Schiphol en komt om 07.57 uur aan in Maastricht. Op 17 juni, 5 augustus, 9 september, 21 oktober en 18 november 2023 is er een aangepaste dienstregeling.

Kaartjes voor deze nieuwe treinverbinding zijn vanaf heden te koop. Deze kaartjes kun je kopen via de app van Arriva, tegen een tarief van €10,- voor een enkele reis. Het maakt daarbij niet uit vanaf welk station je vertrekt. Een OV-chipkaart is niet geldig op deze route.

Met het kopen van een kaartje reserveer je ook een zitplaats, want de treinmaatschappij verkoopt geen staanplaatsen op deze route. Je krijgt geen vaste zitplaats, deze kun je zelf uitkiezen. Daarbij is het toegestaan om in de eerste klasse plaats te nemen.

Er zal ook een verbinding komen tussen Groningen en Schiphol met Arriva. Deze dienstregeling zal waarschijnlijk in januari opgestart worden. Deze verbinding is vertraagd vanwege de werkzaamheden tussen Lelystad en Zwolle.

Arriva Trein Schiphol ©Arriva

Afbeeldingen ©Arriva/Bart Brussee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *