Arriva start op 20 januari met nachttrein tussen Groningen naar Schiphol1 min leestijd

Schiphol is perfect bereikbaar per trein (Bron: Schiphol / Bart Brussee)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Arriva start op vrijdag 20 januari 2023 met een nachttrein tussen Groningen en Amsterdam Airport Schiphol. Hierdoor is de luchthaven ook met de trein bereikbaar in de nacht vanaf Noord-Nederland. Eind vorig jaar is de treinmaatschappij ook gestart met treinen tussen Maastricht en Schiphol. 

Arriva start met nachttrein van Groningen naar Schiphol

De nachttrein van Groningen naar Schiphol vertrekt elke vrijdag op zaterdagnacht vanaf 20 januari 2023. De trein vertrekt om 01.48 uur uit Groningen en komt om 03.50 uur aan op Schiphol. De trein stopt ook in Assen, Zwolle, Lelystad, Almere en Amsterdam Zuid.

Vanaf Schiphol vertrekt de trein op zaterdagochtend om 05.07 uur en komt vervolgens om 07.17 uur aan in Groningen. Ook op de terugweg stopt de trein op de tussengelegen stations.

Arriva Trein Schiphol ©Arriva

Kaartjes voor deze treinverbinding zijn vanaf heden te koop. Deze kaartjes kun je kopen via de app van Arriva, tegen een tarief van €10,- per enkele reis. Het maakt daarbij niet uit vanaf welk station je op de route vertrekt en waar je uitstapt. Je kunt dus bijvoorbeeld ook reizen van Groningen naar Assen.

Met het kopen van een kaartje reserveer je ook een zitplaats, want de treinmaatschappij verkoopt geen staanplaatsen op deze route. Je krijgt geen vaste zitplaats, deze kun je zelf uitkiezen. Een OV-chipkaart is niet geldig op de routes van Arriva naar Schiphol.

Schiphol beperkt aantal vertrekkende reizigers tot eind winterseizoen

Afbeeldingen ©Arriva/Bart Brussee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *