Norwegian vraagt faillissementsbescherming aan1 min leestijd

Gratis WiFi bij Norwegian

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij Norwegian heeft vorige week faillissementsbescherming aangevraagd. De Noorse prijsvechter heeft het al een tijdje moeilijk en de epidemie maakt het er zeker niet gemakkelijker op.

Norwegian vraagt faillissementsbescherming aan

Norwegian heeft de faillissementsbescherming in Ierland aangevraagd, omdat daar de vliegtuigen geregistreerd staan. De maatschappij heeft deze beslissing helaas moeten nemen nadat de Noorse regering bekendmaakte geen staatssteun meer te willen verlenen. De werknemers van Norwegian hoeven zich echter voorlopig nog geen zorgen te maken, aangezien vluchten nog gewoon worden voorgezet. Dit zijn echter alleen vluchten binnen Noorwegen.

Sale op Long-haul vluchten bij Norwegian
Norwegian blijft voorlopig nog gewoon vluchten uitvoeren.

Nog niet het einde van Norwegian

Norwegian laat weten dat dit slechts het begin van een nieuwe hoofdstuk is binnen het bestaan van de maatschappij. Ook zegt de maatschappij deze faillissementsbescherming te hebben aangevraagd om hun werknemers veilig te stellen. Ondertussen kan er gezocht worden naar meer oplossingen om de maatschappij financieel veilig te stellen.

BREAKING: IAG wil bod doen op Norwegian Airlines
Volgens Norwegian is dit nog niet het einde van de maatschappij.

Veel tegenslagen voor Norwegian

Norwegian heeft de laatste tijd wel veel tegenslagen gehad. Eerst waren long-haul vluchten naar Amerika niet winstgevend en vervolgens kreeg de maatschappij te maken met de problemen van de Boeing 737MAX. Daar komt de coronacrisis vervolgens nog bovenop. Daarom is het ook niet zo vreemd dat Norwegian nu faillissementsbescherming heeft aangevraagd. Zo kunnen schulden worden afbetaald en kan de maatschappij werken aan het bouwen van nieuw kapitaal. De maatschappij verwacht dat dit 5 maanden gaat duren en wil vervolgens sterker in de schoenen staan voor een betere toekomst.

Uitgelichte afbeelding: Norwegian

Bron: Simple Flying

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *