KLM Maaltijdupdate – meer & speciale maaltijden beschikbaar2 min leestijd

KLM World Business Class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM breidt de maaltijdservice weer verder uit. Aan het begin van de Corona-uitbraak waren er zeer weinig maaltijden beschikbaar en al die tijd konden passagiers met een medische, religieuze of andere dieetwens geen speciale maaltijd bestellen.

Deze speciale maaltijden zijn inmiddels weer beschikbaar en kunnen besteld worden voorafgaand aan de vlucht. Ook zijn er meer maaltijden beschikbaar voor passagiers in Economy Class en World Business Class.

KLM – meer maaltijden aan boord

Op Europese vluchten ontvang je in Economy Class een doos met een vegetarische sandwich. Op vluchten met een vluchtduur die minder is dan één uur, ontvang je een plakje cake.

Voor reizigers in Economy Class op intercontinentale vluchten ontvang je een flesje water en een warme maaltijd. Je kunt momenteel geen keuze maken voor deze maaltijd. Ook ontvang je een salade en dessert. Op dagvluchten krijg je ook nog tijdens de vlucht een zakje met snacks en drankjes.

Voor vluchten die langer dan zeven uur duren serveert KLM een warme snack inclusief een drankje voor de landing. Voor vluchten die vertrekken vanaf 21:30 uur lokale tijd, krijg je een warme snack en een ontbijt voor je gaat landen. Op vluchten die langer dan tien uur duren ontvang je ook een zakje met snack en een drankje.

Business Class

In Europe Business Class ontvang je een doos met ontbijt, lunch of diner. Deze doos is ontworpen door Marcel Wanders. Op korte vluchten ontvangen Business Class passagiers een flesje water en een cinnamon roll.

Reizigers in World Business Class krijgen een drankje en vervolgens een voorgerecht. Voor dit voorgerecht is er geen keuze. Daarna ontvang je een warme maaltijd, salade en desserts waarbij je kunt kiezen uit drie hoofdgerechten. Het tweede menu is een warme maaltijd, zonder keuze, of ontbijt. Op korte vluchten krijg je één ontbijtoptie en op vluchten die na 21:30 uur lokale tijd vertrekken  ontvang je een snelle maaltijd na het opstijgen. Je kunt daarbij kiezen uit twee hoofdgerechten.

Speciale maaltijden weer beschikbaar

Op alle vluchten in zowel Economy als Business Class is er bier, wijn en frisdrank beschikbaar tijdens de maaltijden. Na elke maaltijd serveert de luchtvaartmaatschappij ook koffie en thee. Op intercontinentale vluchten zijn de maaltijden voor passagiers met medische, religieuze of andere dieetwensen weer beschikbaar. Deze kun je tot 24 uur voor vertrek bestellen. Voor koosjere maaltijden is dit 48 uur voor vertrek.

Als je binnenkort reist met KLM is het verstandig om de actuele vluchtstatus te controleren bij de luchtvaartmaatschappij. Dit kun je gemakkelijk doen met de vluchtstatus checker van KLM. Passagiers zijn zelf verantwoordelijk om kennis te nemen van de lokale (in)reisbeperkingen. Het dragen van gezichtsbescherming is ook verplicht en alle informatie vind je hier.

KLM Gezichtsbescherming

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *