Nieuwe KLM Boeing 777 staat gereed voor aflevering3 min leestijd

Nieuwe KLM Boeing 777 staat gereed voor aflevering

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het zo mooie honderd jarige bestaan van KLM had er dit jaar heel anders moeten uitzien. Wie had er vorig jaar oktober gedacht dat de hele luchtvaart plat zou komen te liggen door het coronavirus. De passagiersaantallen groeide gestaag en het waren dan ook goede tijden voor de maatschappij. Met het oog op de uitfasering van de 747 zouden nieuwe en zuinigere toestellen de vloot versterken. Momenteel zijn deze nieuwe toestellen niet nodig, maar worden ze wel geproduceerd. Eén van de nieuwe Boeing 777 toestellen voor KLM staat dan ook gereed om geleverd te worden.

(Update 10-12-2020)

Meer stoelen

Vorig jaar juli werd de order door KLM geplaatst bij Boeing. Een bestelling van twee Boeing 777-300 toestellen. In het begin werd er nog wat geheimzinnig over gedaan. Later bevestigde KLM samen met Boeing dat er inderdaad een bestelling gedaan was voor twee Boeing 777-300 toestellen. KLM had op dat moment meer capaciteit nodig. De toestellen beschikken namelijk over 374 stoelen in de economy cabine en 34 in World Business Class. Dat zijn er beduidend meer dan in de grootste variant van de Boeing 787-10 Dreamliner. Deze beschikt namelijk maar over 306 plekken in de economy cabine. Het toestel heeft wel 2 stoelen meer in World Business Class.

Levering

Eind dit jaar zouden de twee toestellen geleverd worden. Echter door de coronacrisis en daardoor ontstane zware economische tijden voor KLM is het de vraag of het toestel afgeleverd kan worden aan KLM. De Boeing 787-10 (PH-BKH en PH-BKI) staan namelijk al enige tijd gereed voor levering.

Nieuwste Boeing 787-10 (PH-BKI) in KLM livery (Bron: Airlinersnet / Twitter / BoeingSCSpotter)
Nieuwste Boeing 787-10 (PH-BKI) in KLM livery (Bron: Airlinersnet / Twitter / BoeingSCSpotter)

Op verschillende websites en forums gaan inmiddels de eerste foto’s de ronde van de nieuwste KLM Boeing 777 die gereed staat voor levering. Het toestel, met registratie PH-BVV, draagt de naam Nationaal Park Cocos Eiland (Cocos Island National Park).

Aangezien de KLM livery al op het toestel zit, kan aangenomen worden dat het toestel ook daadwerkelijk geleverd zal worden. Wanneer is onduidelijk, er worden ook nog verschillende testen uitgevoerd. Zo zou er op 8 december een vlucht uitgevoerd worden, er is alleen nog geen nieuws dat deze test ook is doorgegaan. Het is dan ook afwachten wanneer het toestel geleverd gaat worden.

"Nieuwe

Ook het andere toestel, de PH-BVW, begint aan zijn afronding. Het is op Paine Field Airport in de fabriek gesignaleerd. Nu nog groen, maar binnenkort ook in de KLM blauwe livery.

"Nieuwe

Het is dus nog even afwachten wanneer de toestellen daadwerkelijk echt geleverd gaan worden. De kans dat ze in 2020 geleverd gaan worden wordt echter met de dag kleiner.

Update: Op 9-12-2020 is er een nieuwe test uitgevoerd met vluchtnummer BOE572. Een vlucht werd uitgevoerd van bijna een uur en drie kwartier. Hierna is het de 777 weer geland op Paine Field Airport (PAE).

Nieuwe KLM Boeing 777 staat gereed voor aflevering
Bron: Flightrader24

Er is dus ook meer beeldmateriaal naar buiten gekomen. Deze vind je hier hieronder.

Beeldmateriaal: Matt Cawby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *