Alaska start samenwerking met Qatar Airways3 min leestijd

Airbus A380 van Qatar Airways (Bron: Qatar Airways)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Alaska gaat een samenwerking aan met Qatar Airways. Zeker nu Alaska vanaf 31 maart zal toetreden tot de Oneworld alliantie was deze samenwerking te verwachten.

Alaska en Qatar Airways starten samenwerking

Met de toetreding tot Oneworld, is natuurlijk vanzelfsprekend dat Alaska gaat samenwerken met Qatar Airways. Echte gaan de maatschappijen nog net een stapje verder. Al vanaf 15 december starten beide maatschappijen codeshare vluchten. Ook op het gebied van de frequent flyer programma’s zal er nauwer worden samengewerkt. Zo kun je bijvoorbeeld al vanaf 15 december MileagePlan miles verdienen op vluchten van Qatar Airways. Om MileagePlan miles te kunnen besteden aan Qatar Airways vluchten zul je echter nog moeten wachten tot 31 maart.

Qatar Airways Aircraft taxied op de luchthaven (Bron: Qatar Airways)
Alaska en Qatar Airways zullen intensief gaan samenwerken. (Bron: Qatar Airways)

Ook is het op dit moment nog onduidelijk hoe de awardtabel van MileagePlan voor Qatar Airways vluchten er uit komt te zien. Daarnaast is het ook nog maar de vraag hoe Alaska om zal gaan met de andere awardtabellen. Op dit moment gelden voor alle partnermaatschappijen andere regels. Laten we dus hopen dat er geen mega-devaluatie komt binnen MileagePlan. We zullen moeten afwachten.

Alaska, MileagePlan, Qatar Airways
Vanaf 15 december kun je MileagePlan miles verdienen op vluchten van Qatar Airways.

Qatar Airways naar Seattle

Naast een nauwere samenwerking met Alaska, zal Qatar Airways vanaf 15 maart 2021 vier keer per week vliegen tussen Doha en Seattle. Seattle is de belangrijkste hub van Alaska, dus deze vlucht was te verwachten. Alhoewel ook American Airlines deze vlucht zou kunnen uitvoeren. De nieuwe vlucht zal worden uitgevoerd door een Airbus A350-900 met de nieuwe Qsuites aan boord.

Qatar Airways logo
Qatar Airways Qsuites (bron: Qatar Airways)

Met de komst van deze vlucht, wordt de vlucht van American Airlines tussen Seattle en Bangalore minder populair. Het is dan ook nog maar de vraag of deze vlucht er daadwerkelijk ook komt. Daarnaast zal Qatar Airways het aantal vluchten naar de Verenigde Staten de komende maanden verhogen.

Samenwerking met Emirates ten einde?

Het is natuurlijk fantastisch nieuwe dat Alaska een nauwere samenwerking aangaat met Qatar Airways. Echter heeft Alaska op dit moment ook een samenwerking met Emirates, wat een concurrent is van Qatar Airways. Ook vliegt Emirates op dit moment op Seattle. Laten we hopen dat deze twee samenwerkingen samen kunnen gaan. Het is natuurlijk goed voor te stellen dat Alaska door Qatar Airways onder druk wordt gezet om de samenwerking met Emirates te beëindigen.

Emirates Boeing 777-300ER (Bron: Emirates)
Laten we hopen dat de samenwerking met Emirates blijft bestaan. (Bron: Emirates)

Conclusie

Alaska en Qatar Airways zullen binnenkort nauwere met elkaar gaan samenwerken. Al vanaf 15 december starten de maatschappijen codeshare vluchten. Vanaf dan is het ook mogelijk om MileagePlan miles te verdienen op vluchten van Qatar Airways. Met de toetreding tot de Oneworld alliantie op 31 maart 2021, wordt het ook mogelijk om MileagePlan miles te besteden op vluchten van Qatar Airways. Daarnaast zal Qatar Airways vanaf 15 maart 2021 vier keer per week vliegen op Seattle. Het is dus nu afwachten hoe de nieuwe awardtabellen op 31 maart er uit komen te zien en of de samenwerking met Emirates kan blijven bestaan.

Uitgelichte afbeelding: Qatar Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *