SAS test nieuwe vegan menu

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een gezonde levensstijl en gezond eten zijn erg belangrijk. Steeds meer bedrijven spelen hierop in door bijvoorbeeld een gezond alternatief aan te bieden of zelfs ongezonde maaltijden te schrappen. De luchtvaart staat niet altijd bekend om de gezondste maaltijden. SAS wil daar iets aan veranderen. En daarom zal de maatschappij deze week en volgende week een veganistische maaltijd testen. Zullen de maaltijden in de smaak vallen bij de passagiers?

Maaltijden

De nieuwe maaltijden aan boord zijn volledig plantaardig en er zijn zo min mogelijk onnodige toevoegingen gedaan. De hoogste kwaliteit staat daarbij voorop. Het New Nordic by SAS inflight menu werd al eerder bekroond met diverse prijzen. De chefs werken namelijk met lokale ingrediënten die seizoensgebonden zijn.

De nieuwe vegan maaltijd bestaat uit geroosterde champignons met tijm en een salade van linzen, bietjes en zwarte bonen. Dit wordt geserveerd met een peterselie vinaigrette en geroosterde boekweit.

Gedurende de testperiode van twee weken zal dit menu beschikbaar zijn voor SAS Plus reizigers op meer dan 4.000 Europese and Scandinavische vluchten van ten minste 80 minuten.

De paddestoelen die gebruik worden in de veganistische maaltijden (Bron: Salt Food & Communication / Andy Phrat / Mathias Persson)
De paddestoelen die gebruik worden in de veganistische maaltijden (Bron: Salt Food & Communication / Andy Phrat / Mathias Persson)

New Nordic by SAS concept

Het New Nordic by SAS concept werd vorig jaar gelanceerd. De gerechten bestaat uit lokaal geproduceerde ingrediënten van hoge kwaliteit. De maaltijden zijn geïnspireerd op Scandinavische klassiekers, maar dan met een moderne twist. Waar mogelijk is gebruikgemaakt van biologische groenten en duurzaam gevangen vis. Vorige maand werd dit concept door Monocle Magazine bekroond met de prijs voor “Best in-flight meal packaging”.

Meer lezen over SAS? Eerder schreven we bijvoorbeeld over nieuwe drankjes en snelle wifi aan boord bij de Scandinavische maatschappij. Ook maakte de maatschappij recentelijk bekend jongerentarieven te gaan aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *