SAS lanceert supersnelle onboard wifi

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Of je nou je zakelijke e-mail bij wil werken of gewoon je vakantiefoto’s op Instagram wil posten: langzame wifi is nooit prettig! Veel frequent flyers vinden het dan ook fijn als er snelle wifi aan boord is. Helaas is de verbinding niet altijd om over naar huis te schrijven. Daar heeft SAS nu iets op bedacht. De Scandinavische airline introduceert deze maand namelijk een nieuwe wifi service aan boord. Deze service is, naar eigen zeggen, de snelste die er is. De snelheid zou zelfs tien keer zo snel zijn dan bij vergelijkbare airlines.

10 keer zo snel?

SAS stelt dat er een grote investering is gedaan om de reiservaring aan boord te verbeteren. En met deze snelle wifiverbinding zou de inflight experienceflink verbeteren. Het Amerikaanse bedrijf Viasat Inc. moest eraan te pas komen om daadwerkelijk een tien keer zo snelle verbinding dan gemiddeld aan te kunnen bieden. Het bedrijf heeft ervaring met vergelijkbare projecten bij de Amerikaanse overheid, maar ook bij Qantas en JetBlue.

Short en medium haul

In eerste instantie zal de snelle wifi service beschikbaar zijn op 28 toestellen die vliegen op short en medium haul routes. Vanaf september moeten dat er 40 zijn. SAS wil het grootste deel van de vloot uiterlijk begin 2020 uitgerust hebben met de techniek die deze service mogelijk maakt.

Gratis snelle wifi in SAS Business (Bron: SAS)
Gratis snelle wifi in SAS Business (Bron: SAS)

Verdienmodel

Reizigers in SAS Plus en Business en EuroBonus Diamond en Gold deelnemers mogen gratis gebruikmaken van internet aan boord van deelnemende vluchten. Overige passagiers betalen een acceptabele € 4,90. Silver deelnemers mogen tijdelijk gratis gebruikmaken van deze service tot en met 19 augustus.

De mobiele app van SAS is aan boord te allen tijde gratis toegankelijk voor alle reizigers. Ook de websites van SAS en www.scandinaviantraveler.com zijn gratis toegankelijk.

(Bron: SAS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *