Nieuw Stopover Programma Qatar Airways voor 2019

Qatar Airways QSuite A350-1000

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways heeft al geruime tijd een erg aantrekkelijk stopover programma. Voor boekingen tot en met januari 2019 kon je zo gratis een nacht in een 4- of 5-sterren hotel verblijven. Deze aanbieding is voorbij helaas. Maar gelukkig zet Qatar Airways het programma voort voor de rest van 2019! Weliswaar niet meer met een gratis hotel, maar ze vragen nu een bedrag van 23USD voor een nacht in een 4-sterrenhotel of 28 USD voor een 5-sterrenhotel. Nog steeds erg goedkoop!

Het nieuwe stopover programma loopt voor boekingen tot en met 28 december 2019.

Stopover

Wat is een stopover? Stel je vliegt met Qatar Airways naar Bali. Vanuit Europa maakt je vlucht altijd een tussenstop in Doha, de hoofdstad van het golfstaatje. Als je even in Qatar blijft in plaats van direct door te vliegen, is dat een stopover. De Qatari overheid, het nationaal bureau voor toerisme en Qatar Airways hebben daarom het hiervoor een stopover programma bedacht: Discover Qatar.

Reizigers worden gestimuleerd om één, twee, drie of vier dagen in Qatar te blijven en worden verleid door erg goedkope hotelovernachtingen. Uiteraard hoopt men dat deze reizigers even blijven en geld gaan besteden tijdens deze dagen.

Museum of Islamic Art Doha
Museum of Islamic Art Doha (Foto: wikipedia)

Nieuwe programma

Hoe werkt het nieuwe stopover programma? De voorwaarden zijn als volgt:

 1. Je hebt een vlucht nodig met een overstap in Doha van minimaal 12 uur. Meestal als je wat langer wilt blijven, zul je moeten boeken met de optie “Meerdere bestemmingen”. Voor een vlucht naar Bangkok kies je dan bijvoorbeeld voor Amsterdam – Doha, Doha – Bangkok en de terugweg gewoon Bangkok – Amsterdam voor het geval je de stopover op de heenweg wilt plannen.
 2. Boek voor de tijd dat je in Doha bent een 4- of 5-sterrenhotel via de website van Discover Qatar. De kosten zijn als volgt:
  4-sterren hotel 5-sterren hotel
  1 nacht USD 23 / QAR 84 USD 28 / QAR 102
  2 nachten USD 85 / QAR 310 USD 110 / QAR 401
  3 nachten USD 125 / QAR 456 USD 160 / QAR 583
  4 nachten USD 165 / QAR 601 USD 210 / QAR 765

  Zoals je kunt zien, is één nacht het goedkoopst. Maar wil je er een langer verblijf van maken, dan is het nog steeds een koopje dat je omgerekend tussen de 40 en de 53 USD per nacht in een 4- of 5-sterrenhotel kunt overnachten! Het is een ‘room-only’ tarief, wat betekent dat bijvoorbeeld ontbijt niet inclusief is. Heb je status bij een hotelketen? Officieel is dat niet van toepassing op deze hotelboekingen. Maar in de praktijk blijkt dat hotelketens dat toch ook soms honoreren.

Tours en excursies

Naast een hotel kun je ook diverse tours en excursies boeken. Dit hoeft niet, er is niets verplicht, maar het opties staan op dezelfde site en het is dus gemakkelijk te boeken. De prijzen staan in QAR, de Qatari Riyal. Om de prijzen in Euro te berekenen, moet je delen door ongeveer 4. (De exacte koers op dit moment is 4,16 QAR voor 1 euro).

Discover Qatar - excursies en tours

Discover Qatar - excursies en tours

Mijn eigen ervaringen

Zelf heb ik een jaar geleden gebruik van gemaakt van het stopover programma en een nacht in het Westin geboekt. Het boeken is eenvoudig en het is een leuk extraatje om op deze manier wat meer van Doha te zien, of gewoon lekker aan het zwembad te liggen. In dit artikel kun je lezen hoe het werkt in de praktijk met screenshots en foto’s.

Heel binnenkort vlieg ik met Qatar Airways naar het verre oosten en heb (nog met de oude voorwaarden) een stopover ingebouwd en gratis (oude voorwaarden) een nachtje in het Hilton geboekt. Aangezien het een vliegreis in Economy is, vind ik het heel prettig om overdag te vliegen, een nacht in een hotel te slapen en de volgende dag weer fris en fruitig verder te vliegen. Ook al kost dat wat extra tijd, is het wat mij betreft wel relaxed. Maar als je nog nooit in Doha bent geweest, is het zeker de moeite waard om wat langer te blijven.

Voorwaarden

Dit zijn de belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen voor de gratis hotelovernachting:

 • Boeken tot en met 28 december 2019
 • Verblijf in hotel tot uiterlijk 31 december 2019
 • Transfer van vliegveld naar hotel is niet inbegrepen
 • Je kunt het programma +Qatar alleen gebruiken als je een stopover hebt van minimaal 12 uur
 • +Qatar programma is alleen geldig bij tickets uitgegeven door Qatar Airways. Ticketnummers beginnen met “157”
 • Het programma is niet geldig op codeshare vluchten
 • +Qatar is niet geldig als Doha de eindbestemming of startpunt van de reis is

Een volledig overzicht van de voorwaarden, kun je hier vinden!

Frequent Asked Questions (FAQ): Hier krijg je antwoord op de meest gestelde vragen over het stopover programma.

Reacties

 1. Irene zegt

  Hi Theo,

  Is deze deal ook geldig als je met Qatar Airways vliegt, maar de tickets boekt via een andere website dan qatarairways.com? Op de een of andere manier doet de qatar airways website het niet bij bij het boeken van multi-city vluchten op dit moment, maar ik wil wel graag gebruik maken van de deal.

  Dankjewel,
  Irene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *