Marriott introduceert dynamische awards2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Marriott Bonvoy heeft in de toekomst geen awardtabellen meer. In plaats daarvan komt het programma met dynamische awards waardoor je in veel gevallen meer punten kwijt bent.

Marriott introduceert dynamische awards

Marriott voert de laatste tijd een groot aantal wijzigingen door in het programma. Gisteren schreven we o.a. ook al over het verlengen van elite status. Nu kondigt het programma aan de awardtabel te willen vervangen door dynamische awards. Dit betekent dat er geen minimum of maximum aantal punten gevraagd kan worden. Ook kan een hotel de ene nacht meer kosten dan de andere nacht. Op dit moment ziet de awardtabel er als volgt uit.

Marriott Bonvoy Awardtabel

Zoals je kunt zien zijn er drie soorten awards, namelijk off peak, standard en peak. Met het weghalen van deze awardtabel volgt Marriott een trend die vele loyaliteitsprogramma’s volgen. De huidige technologie laat het namelijk toe om preciezer aan te geven hoeveel punten een kamer kan kosten. De dynamische awards gelden pas vanaf maart 2022. Tot die tijd heb je dus nog om je punten in te zetten tegen de huidige prijzen. Van maart 2022 tot het einde van dat jaar kostten het merendeel van de awards niet meer of minder dan de huidige peak en off peak prijzen. Vanaf 2023 zal er geen limiet zijn in het aantal punten wat een hotel kan vragen voor een nacht.

Marriott
Marriott vervangt de huidige awardtabel door dynamische awards. (bron: Marriott)

Op dit moment is het ook zo dat de vijfde nacht gratis is als je er vier boekt met punten. In de toekomst blijft dit ook het geval. Met de dynamische awards zullen er wel meer kamers beschikbaar komen om met punten te betalen. Hotels kunnen met dynamische awards namelijk beter bepalen hoeveel kamers er nog vrij zijn.

Conclusie

In maart 2022 vervangt Marriott de huidige awardtabel door dynamische awards. Vanaf 2023 bestaat er geen limiet meer in wat een hotel kan vragen voor een kamer. We kunnen dit dus eigenlijk interpreteren als een devaluatie. Indien je dus aardig wat punten hebt staan is het wellicht een goed idee om te kijken hoe je ze het beste kunt besteden. Marriott volgt met deze dynamische awards eigenlijk gewoon de rest van alle grote loyaltyprogramma’s. Hilton introduceerde deze dynamische awards eerder al terwijl Hyatt deze trend wellicht in de toekomst ook gaat volgen.

Uitgelichte afbeelding: Marriott

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *