Lufthansa zet 5 Airbus A340 toestellen in met first class1 min leestijd

brussels airlines

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Lufthansa gaat weer 5 Airbus A340-600 toestellen inzetten met first class op een aantal routes vanuit München. De maatschappij was eerder echter van plan om deze toestellen voorgoed aan de kant te zetten.

Lufthansa gaat weer vliegen met A340-600

Lufthansa heeft onlangs aangekondigd om weer 5 Airbus A340-600 toestellen in te willen zetten op een aantal routes vanuit München. De toestellen zouden vanaf de zomer van 2022 worden ingezet op een aantal routes naar Azië en Noord-Amerika. Om welke routes het precies gaat is nog niet bekend. Door een hoge vraag naar premium tickets komt de maatschappij momenteel een behoorlijk aantal zitplaatsen te kort. Vanaf september 2023 arriveren de Airbus A350-900 toestellen die Lufthansa dan zal inzetten op de routes vanuit München. Tot die tijd zullen passagiers het dus moeten doen met de A340-600.

Welke toestellen vliegen er rond met een Star Alliance Livery?
Lufthansa gaat weer vliegen met Airbus A340 toestellen. (Foto: Anna Zvereva)

De reden waarom Lufthansa voor de Airbus A340 heeft gekozen is simpelweg vanwege first class. Er is namelijk momenteel geen andere type toestel in München met first class aan boord. Hiermee is Lufthansa dan de enige Europese maatschappij die dit type toestel nog inzet. Dit is erg bijzonder en zeker omdat de A340 vier motoren heeft. Virgin Atlantic en Iberia hebben namelijk al alle A340 toestellen met pensioen gestuurd. SWISS heeft weliswaar ook nog A340 toestellen in hun vloot, maar het is nog steeds onbekend wanneer deze met pensioen gaan. Lufthansa was van plan om de 17 Airbus A340 toestellen te verkopen. Hiervan zal de maatschappij er dus weer 5 inzetten. Lufthansa probeert momenteel de overige 12 nog te verkopen.

Uitgelichte afbeelding: Lufthansa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *