Review: Best Western Plus Amstelveen4 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor een vroege vlucht vanaf Schiphol zocht ik naar een hotel in de buurt voor de nacht ervoor. Ik had nog een Travel Card van Best Western Rewards, dus keek eerst bij deze keten. Best Western had opties in Amsterdam, Amstelveen en Hoofddorp. Het Best Western Plus Amstelveen had de beste recensies en lag op de route naar P3 Lang Parkeren. Zodoende boekte ik een standaard twin kamer in dit hotel.

Best Western Plus Amstelveen

Een paar dagen voor aankomst zag ik dat de reservering was geupgraded van een Comfort Twin naar een Superior Twin, op basis van onze Diamond status. Ik was positief verrast dat het hotel hier proactief al rekening mee hield. Drie dagen voor aankomst stuurde het hotel ook nog een standaard email met de kamerupgrade opties, andere extra’s en info over de COVID-maatregelen.

Bron: Best Western Amstelveen

Het hotel is niet bepaald idyllisch gelegen, op een industrieterrein aan de rand van de stad naast autogarages en -letterlijk- het gemeentelijke afvalstation. Metrostation Spinnerij ligt op 800 meter. Er is geen shuttle naar Schiphol, omdat het ook geen officieel airport hotel is. Het hotel is dus het beste te bereiken met de auto. Een voordeel van de locatie is wel dat parkeren gratis is op de eigen parkeerplaats voor de deur, en in de buurt. Er is ook een kleine, betaalde, parkeergarage onder het hotel. Bij een Superior kamer of suite is een parkeerplek in de garage inbegrepen. Ik weet niet of het op conto van onze Diamond status was of de upgrade naar een Superior kamer, maar de parkeerkosten werden niet in rekening gebracht.

Omdat we alleen kort de nacht zouden besteden kwamen we ’s avonds pas laat in het hotel aan. Hierdoor heb ik zelf geen foto’s kunnen maken van de buitenkant en openbare ruimtes, dus sommige foto’s komen van de hotelsite.

De receptioniste verwelkomde ons vriendelijk en vertelde dat we nog verder geüpgraded waren naar een Junior Suite. Erg imposante Rewards erkenning voor een Best Western, waar status meestal niets oplevert. Omdat de Junior Suite echter één bed had, moesten we de upgrade afslaan. Na de standaard gezondheidscheck kregen we een sleutel voor de Superior kamer op de vierde verdieping. De receptioniste bood proactief de welkomstbonuspunten aan, en zou de Travel Card zelf verrekenen zodat wij gelijk naar de kamer door konden. Wederom fijn meegedacht en vriendelijke service.

Bron: Best Western Amstelveen

Het hotel was in 2019 opgeleverd en dat is te zien. Alles zag erg modern en fris uit.

De kamer zelf meette een ruime 26 vierkante meter. Er waren twee comfortabele boxspring bedden met daar tegenover een bureau met stoel en nog een apart zitje. Er was zelfs een Nespresso apparaat met gratis DE-cups. Bonuspunten aan het hotel hiervoor, want zelfs bij sommige 5-sterren resorts is dit niet altijd het geval.

Bij de deur was een open kast met opbergruimte en kluisje.

Direct bij de deur was verder de badkamer met een enkele wasbak en een prima inloopdouche. Amenities kwamen hier uit dispensers.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het uitzicht was, zoals verwacht, niet denderend op een industrieterrein.

De kamer had prima airco en wifi. Verder heeft het hotel nog een gym, pantry in de lobby en een restaurant op de begane grond. Wij maakten geen gebruik van het ontbijt in het hotel.

De volgende ochtend checkten we vroeg uit en reden verder naar Schiphol. Naar P3 Lang Parkeren duurt het 10-15 minuten afhankelijk van het verkeer.

Conclusie

Ik was positief verrast door het Best Western Plus Amstelveen. Allereerst door het hotel zelf. Doordat het nog geen twee jaar oud is, waren de kamers en openbare ruimtes fris en modern. Maar ook de vriendelijkheid van het personeel, de uitzonderlijke Best Western Rewards erkenning en de kleine extra’s zoals een fatsoenlijke Nespresso op de kamer waren pluspunten. De ligging en het feit dat je er gratis kunt parkeren maken het hotel ook ideaal als je met de auto naar Schiphol gaat. Voor een bezoek aan Amstelveen ligt het niet echt centraal in het centrum, maar als je eigen vervoer hebt zou dit ook geen probleem moeten zijn.

Featured image via Best Western Plus Amstelveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *