Zo werkt de Best Western Status Match2 min leestijd

Best Western Rewards

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als je een interessante status bij een airline of hotelketen hebt opgebouwd dan is deze doorgaans een jaar geldig. Heb je te weinig ‘activiteit’, dan moet je in het slechtste geval helemaal opnieuw beginnen. Een status opbouwen bij een ander programma is er dan vaak niet bij. Om toch snel bij een ander programma van voordelen en privileges te kunnen genieten kun je een Status Match aanvragen. Best Western biedt de mogelijk ook. In dit artikel lees je hoe het werkt.

Wat is een Status Match?

Een Status Match is een ‘instant Match’ van het ene programma met het andere programma. Bijvoorbeeld: je hebt bij hotelketen X de status Y opgebouwd. Bij hotelketen Z ben je nog geen lid. Je vraagt hier een Status Match aan om vervolgens ook bij hotelketen Z de status Y te krijgen (of vergelijkbaar). Vaak zijn er wel voorwaarden verbonden aan de Status Match. Zo is de status beperkt geldig en kunnen er aanvullende voorwaarden zijn binnen een bepaald tijdsbestek om de status te behouden. 

Best Western hotel in New England (Bron: Flickr / Mike Mozart)
Best Western hotel in New England (Bron: Flickr / Mike Mozart)

Best Western Rewards

Het loyaliteitsprogramma van Best Western heet, niet heel verrassend, Best Western Rewards. Met het programma spaar je bij 4.100 hotels wereldwijd punten en kun je dus een status opbouwen. Er zijn vijf statussen (van laag naar hoog): Blue, Gold, Platinum, Diamond en Diamond Select. Hier kun je de voordelen en privileges per status bekijken. Een kamerupgrade (op basis van beschikbaarheid) en eeen welkomstcadeau krijg je al vanaf de Gold status. Normaal zou je hiervoor minimaal 10 nachten moeten verblijven (of minimaal 10.000 punten). Er zijn overigens allerlei mogelijkheden om extra punten te verdienen.

De punten die je hebt verdiend kun je weer inzetten voor het boeken van overnachtingen. Het is ook mogelijk om de punten in te wisselen voor bijvoorbeeld tegoedkaarten van Bol.com en De Bijenkorf.

Deelnemersniveaus binnen Best Western Rewards (Bron: Best Western)
De vijf verschillende deelnemersniveaus binnen het Best Western Rewards programma (Bron: Best Western Rewards)

Zo werkt het

Met de status match kun je dus vanuit een ander hotelprogramma je status matchen. Middels het zogenaamde ‘Status Match… No Catch’ wordt bekeken of je recht hebt op de status match. Er worden namelijk alleen Elite statussen gematcht.

Om in aanmerking te komen voor de Status Match dien je het formulier op deze pagina in de vullen. Hier lees je ook alle voorwaarden van de actie. Naast je persoonsgegevens geef je ook op met welk programma je wil matchen. Het kan enige tijd duren voordat je uitsluitsel krijgt.

Wist je dat InsideFlyer in samenwerking met KLM ook een unieke Gold Challenge aanbiedt? Behaal jij als Flying Blue Explorer deelnemer 90XP in 90 dagen? Dan krijg je de Gold status die recht geeft op onder andere toegang tot de KLM Crown Lounges. Lees hier alles over het InsideFlyer Premium Membership + aanmelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *