Lufthansa start volgend jaar met gratis WiFi op Europese vluchten2 min leestijd

CO2-compensatie gedurende de vlucht (Bron: Lufthansa Group)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met ingang van begin volgend jaar komt Lufthansa met gratis WiFi aan boord van Europese vluchten. Het betreft een gratis onbeperkte internetverbinding voor het versturen en ontvangen van berichten. Op dit moment is dat nog beperkt tot 30 minuten. De kosten voor bijvoorbeeld streamen gaan ook met bijna 50% omlaag. Om de service te gebruiken moet je wel lid zijn van loyaliteitsprogramma Miles & More. Eerder kwam SWISS ook al met gratis WiFi aan boord.

WiFi aan boord

Het aanbieden van WiFi aan boord is bijna niet meer weg te denken uit de commerciële luchtvaart. Op long haul verbindingen hebben de meeste grote airlines inmiddels een internetverbinding voor passagiers. En ook op medium en short haul routes komt steeds meer beschikbaar. Wat betreft de snelheid en stabiliteit is er overigens nog wel een wereld te winnen. Zo heeft bijvoorbeeld KLM vaak problemen met de WiFi-service op trans-Atlantische vluchten.

Qatar Airways zet dan juist weer in op Super WiFi, waarbij het onderscheid juist zit in een snellere en betrouwbaardere verbinding. Delta Air Lines maakt ook werk van internet aan boord. Tegen het einde van dit jaar moeten namelijk bijna 700 single aisle toestellen gratis onbeperkt internet aan kunnen bieden. Singapore Airlines is weer een ander voorbeeld dat deze service al sinds de zomer aanbiedt. KLM biedt ook al langere tijd een gratis WiFi service, maar dit is beperkt tot het versturen en ontvangen van foto’s, tenzij je een betaald pakket afneemt. Opvallend genoeg vragen bijna alle airlines om voor deze diensten in te loggen met je loyalty account. KLM doet dit (nog) niet.

Gratis versturen van berichten

Tot en met 31 december dit jaar geldt nog onderstaande beperking van 30 minuten gratis WiFi. Er zijn ook betaalde pakketten. Lufthansa start dus vanaf medio januari 2024 met het aanbieden van gratis onbeperkte WiFi voor passagiers op Europese vluchten met de Airbus A320. Met deze ‘FlyNet Chat’ service is het mogelijk om berichten en foto’s te versturen en ontvangen. Dit zal waarschijnlijk via mobiele apps als WhatsApp, Apple Messenger en WeChat mogelijk zijn. Maar er wordt ook gesproken over social media.

Vanaf januari gratis en voordeliger wifi bij Lufthansa

Mocht de gratis dienst niet voldoende zijn dan kun je ook gaan voor een snellere verbinding. Lufthansa zegt de kosten hiervoor met bijna 50% te gaan verlagen. Heiko Reitz, CCO bij Lufthansa, stelt 2 miljard euro te investeren in het verbeteren van de klantervaring aan boord. Het gratis versturen van berichten is één van de initiatieven die onder deze investering valt.

Om in gebruik te kunnen maken van de gratis WiFi voor het versturen van berichten moet je wel lid zijn (of worden) van Miles & More. Het is ook mogelijk om in te loggen met je Lufthansa Group Travel ID. Meer over de WiFi aan boord bij Lufthansa lees je hier.

Bron foto’s: Lufthansa Group

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *