Meer Flying Blue first class award tickets bij partners2 min leestijd

Flying Blue China Eastern First Class award ticket

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Flying Blue leden hebben nu de mogelijkheid om First Class award tickets te boeken bij verschillende luchtvaartmaatschappijen. Je hebt nu de mogelijkheid om een award ticket in deze cabine te boeken met China Eastern, Garuda Indonesia en Xiaman Air.

Flying Blue First Class award tickets bij drie partners

Het was altijd al mogelijk om First Class/La Premiere award tickets te boeken bij Air France. Voor die tickets gelden nu meer restricties. Deze beperkingen gelden niet voor de award tickets bij de drie partner luchtvaartmaatschappijen.

Met China Eastern kun je bijvoorbeeld aan boord van een Boeing 777-300ER in First Class vliegen. Aan boord van dit toestel staan zes suites. Voor een vlucht tussen Parijs en Shanghai betaal je bijvoorbeeld 136.000 Flying Blue miles en nog een bedrag aan toeslagen. Vanuit Frankfurt kun je reizen vanaf 130.000 miles.

First Class Award China Eastern Flying Blue partner

Garuda Indonesia en Xiamen air First Class

Het is ook mogelijk om in First Class te reizen met Garuda Indonesia. Aan boord van een aantal Boeing 777-300ER is deze cabine te vinden. Deze cabine kun je ook vinden op de vluchten tussen Amsterdam Airport Schiphol en Jakarta. Voor een vlucht van bijvoorbeeld Jakarta naar Amsterdam in First Class ben je 275.000 Flying Blue miles en nog een bedrag aan toeslagen.

Bij Xiaman Air kun je ook een award ticket boeken in de luxe cabine. Deze luchtvaartmaatschappij heeft de First Class cabine alleen aan boord van een aantal Boeing 787-8 Dreamliner toestellen geïnstalleerd.

Flying Blue hoopt in de toekomst meer partners toe te voegen. Het is op dit moment nog niet duidelijk om welke partners dit gaat.

Dit zijn de statussen van Flying Blue (Bron: Flying Blue)

Air France La Premiere award tickets

First Class award tickets bij Air France zijn tegenwoordig alleen te boeken voor Flying Blue Platinum en Ultimate leden. Sinds 1 januari 2023 komen Flying Blue Gold leden niet meer in aanmerking voor deze tickets.

De First Class award tickets voor partners zijn echter voor iedereen te boeken. Je hebt hiervoor geen status binnen het loyaliteitsprogramma nodig. Je moet uiteraard wel het benodigde aantal miles in je account hebben staan. Deze kun je eventueel ook overboeken van de American Express Membership Rewards.

Heb je geen Platinum of hogere status en wil je een First Class ticket boeken met Flying Blue miles, dan kun je een zoekopdracht doen voor een Business Class award ticket. Bij de partner vlucht kun je dan ook de First Class cabine selecteren als er beschikbaarheid is.

Nieuwe bestemming en gerechten in La Première Air France

Afbeeldingen ©FlyingBlue/AirFrance/GarudaIndonesia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *