SWISS introduceert gratis WiFi voor alle passagiers1 min leestijd

Nieuw Premium Economy in Boeing 777-300ER SWISS

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

SWISS biedt sinds vorige week gratis WiFi aan voor alle passagiers op long-haul vluchten. De service is wel beperkt tot alleen het lezen en beantwoorden van berichten. Vorige maand kondigde Singapore Airlines ook al aan om gratis WiFi aan te bieden aan alle passagiers.

Gratis WiFi bij SWISS voor alle passagiers

In tegenstelling tot wat bij vele andere maatschappijen het geval is beperkt dit aanbod zich niet alleen tot first- en business class passagiers. De Zwitserse maatschappij heeft namelijk besloten om ook passagiers in economy en premium economy te voorzien van gratis wifi. Het aanbod beperkt zich wel alleen tot het versturen ven chatberichten en foto’s via social media. De gratis wifi is toegankelijk op alle toestellen zoals een telefoon, tablet of laptop.

SWISS, gratis WiFi
SWISS biedt sinds vorige week gratis WiFi aan voor alle passagiers op long-haul vluchten. (bron: SWISS)

Afgezien van dit gratis aanbod waarmee je bijvoorbeeld geen video’s kunt bekijken, biedt SWISS ook nog twee betaalde pakketten aan. Voor CHF 25 extra (omgerekend ongeveer € 25,-) krijg je vier uur lang toegang tot een snellere internetverbinding. Voor CHF 35 (omgerekend ongeveer € 35,-) krijg je toegang tot deze snellere internetverbinding tijdens de hele vlucht. Dit laatste blijft gratis voor passagiers in first class en HON Circle leden. Een woordvoerder van SWISS laat weten met het aanbod van gratis wifi een stap in de juiste richting te zetten. “Met de mogelijkheid tot het gratis sturen van berichten en foto’s kunnen onze passagiers contact blijven houden met familie, vrienden en zakenpartners”, aldus Tamur Goudarzi Pour, Chief Commercial Officer van SWISS. Ook legt hij uit dat het aanbod tijdens de vlucht er hiermee op vooruit gaat.

Uitgelichte afbeelding: SWISS

Reacties

  1. Jeroen Hermans zegt

    Volgens mij biedt Delta Airlines inmiddels ook al meer dan een jaar gratis texting via wifi voor alle passagiers op intercontinentale vluchten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *