Lufthansa creditcardtoeslag gewijzigd

lufthansa

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Per 31 mei wordt de Lufthansa creditcardtoeslag gewijzigd. De Duitse maatschappij stapt, samen met andere airlines uit de Group; Swiss, Austrian en Brussels Airlines, af van een vast bedrag en berekent voortaan een percentage van 1,65% van de ticketprijs. Hierbij geldt een maximum van €25 per ticket.

Vaste ‘Optional Payment Charge’

Voorheen rekende Lufthansa een vast bedrag voor betalingen per creditcard of Paypal bij vertrek uit bepaalde landen, waaronder België, Nederland en Duitsland. Voor vluchten vanuit Nederland gold een vast bedrag van €7,50 onafhankelijk van de soort vlucht. Kosten voor Europese boekingen vanuit België bedroegen €8 terwijl intercontinentale vluchten maar liefst €18 kostten. Binnenlandse, Europese en intercontinentale vluchten vanaf Duitse luchthavens hadden een toeslag van respectievelijk €5, €8 en €18.

Ticket voldaan met Miles&More punten en voor kinderen onder 2 jaar zijn uitgezonderd.

Lufthansa creditcard toeslag

Percentage

De toeslag als percentage zal voor sommige reizigers gunstiger zijn maar voor andere duurder uitpakken. Is de ticketprijs onder de €455 dan betaal je voortaan minder vergeleken met de huidige €7,50 voor vluchten vanuit Nederland. Bij intercontinentale vluchten of vluchten in Business en First Class ben je straks dus tot 3x duurder uit. Via een reisagent boeken is ook niet per se goedkoper, aangezien Lufthansa nu een toeslag van €16 heft voor vluchten die niet direct bij de maatschappij worden geboekt.

Een alternatief voor Nederlanders is iDeal, wat gratis te gebruiken is op de site van Lufthansa bij vertrek uit bepaalde landen, waaronder Nederland en België.

Air France-KLM

Ook Air France-KLM is overgestapt op een percentage voor de creditcardtoeslag van 1,75%, maar met een maximum van €20.

In de toekomst wordt de creditcard toeslag waarschijnlijk nog lager. De Europese Commissie wil dat bedrijven niet meer dan 0,3% van het aankoopbedrag mogen rekenen voor het gebruik van een creditcard.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *