Creditcardtoeslag KLM wordt percentage

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

UPDATE: Per 11 januari 2018 wordt bij KLM de creditcardtoeslag afgeschaft of juist verhoogd, afhankelijk van de creditcard uitgever.

De vaste toeslag die Air France en KLM heffen op tickets betaald met een creditcard wordt vanaf 28 januari vervangen door een percentage van de ticketprijs. Voor Nederland betreft dit percentage 1,75% van de totale ticketprijs; dus inclusief belastingen. Er is wel een maximum van €20 vastgesteld per ticket.

fbamex

Vast versus flexibel

Op dit moment heft KLM nog een vast prijs aan de hand van de bestemming, ongeacht de ticketprijs. De toeslag is nu €7,50 voor Europese vluchten en €15 voor intercontinentale vluchten. Dit betekent dat het nieuwe tarief voordeliger is voor ticketprijzen t/m €857 op intercontinentale vluchten en €428 op Europese vluchten.

Consumentenbescherming

De aanpassing is in navolging van Europese richtlijnen die bepalen dat bedrijven niet meer dan de kostprijs mogen rekenen van een betaaltransactie. Er zijn Europese plannen om een toeslag voor betalingen per creditcard helemaal af te schaffen.

Conclusie

Tenzij je dure Economy Class of Business Class tickets koopt, zal deze wijziging voor veruit het grootste deel van de passagiers voordelig uitpakken, al zullen velen nog steeds willen dat het boeken met (tenminste de Flying Blue) creditcard gewoon kostenloos wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *