Iparking Valet Services

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Reizen is leuk, reizen is ontspannend, maar vanuit Brabant op Schiphol komen, zorgt toch telkens weer voor een ware hoofbreker.

Trein of auto?

Met een Intercity Direct (formerly known as Fyra) verbinding tussen mijn woonplaats Breda en luchthaven Schiphol – met enkel een stop op Rotterdam Centraal – lijkt de trein een prima optie om aan een reis te beginnen. Ware het niet dat deze verbinding niet altijd even betrouwbaar is. Plus op zeer vroege dan wel late vertrek/aankomsttijden niet altijd voor handen is.

De auto dan maar? Vaak wel, echter ook dan rijzen er vragen op. Waar gaan we deze parkeren. Lang parkeren, kort parkeren, zogenaamde smartparking. Misschien ben je Privium member of…. Of ga je voor Valet Parking.

Voor mijn drieweekse vakantie naar Azië speurde ik naar de mogelijkheden die mij;

A: gemak zouden brengen

B: financieel aantrekkelijk geprijsd zijn

Deze combinatie bracht me tenslotte bij Iparking Valet Services.

Iparking Valet Services

Iparking Valet Services

Voor dezelfde periode is de Iparking Valet Service minder duur dan de Smart Parking van Schiphol. Waarbij je voor vertrek en bij aankomst ook nog eens met een bus van/naar een waaierige parkeerplaats naar de vertrekhal dient te hobbelen.

Mijn autosleutels, alsjeblieft

Wanneer ik in april 2015 mijn reservering maak, doen een er kort daarna verhalen de ronde over valet services die zich niet aan de regels houden. Chauffeurs die priveritten met de auto maken of andere passagiers met jouw auto ophalen om andere passagiers rondom Schiphol te vervoeren.

Fast forward naar augustus 2015. Mijn vlucht vertrek rond in de loop van de dag. Ongeveer een half uur voor verwachte aankomst op de luchthaven, bel ik met het opgegeven nummer van Iparking. Kort en krachtig vertelt de stem aan de andere kant van de lijn me dat er iemand gereed zal staan om de wagen in ontvangst te nemen.

Inderdaad, wanneer ik de bestemming bereik staat daar reeds iemand gereed. Een kort rondje om de auto, het formulier invullen – inzake bestaande schade – handtekening zetten, bagage uitladen en hop, naar de vertrekhal. In goed vijf minuten is het geregeld. Fantastisch.

p.s. Het voelt wel een beetje Hollywood-achtig om zo je sleutels af te geven en zelf richting incheckbalie te stappen.

iparking-logo

Daar zijn we weer

Wanneer ik na drie weken weer voet op Nederlandse bodem zet, bel ik zodra ik bij de bagageband sta opnieuw het opgegeven telefoonnummer. Wat ontzettend fijn, dat ik na een lange vlucht (BKK – ZHR – AMS) direct in de auto kan stappen en naar huis kan rijden. De formaliteiten duren werkelijk nog korter dan bij aankomst. De jongen van Iparking is zo vriendelijk een handje toe te steken en de bagage in de kofferbak te leggen. In no-time verlaat ik de luchthaven – het wachten op de bagage duurde een stuk langer -.

Conclusie

Niet eerder maakte ik van een Valet Parking mogelijkheid gebruik. Door voor Iparking Valet Services te kiezen, maakte ik kennis met dit fenomeen en ik ben fan. Een fijne service voor een fijne prijs.

Maak jij wel eens gebruik van Valet Parking, misschien wel van IParking Valet Services? Wat zijn jouw ervaringen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *