Goed nieuws! Lounge toegang voor Spire leden bij IHG3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Goed nieuws! Spire elite leden van de IHG Rewards Club hebben vanaf nu toegang tot de Club Lounges bij Crowne Plaza hotels. Helaas is er nog geen bijgewerkte versie van de Terms & Conditions die dit bevestigt, maar het nieuws is bevestigd op Twitter en via de telefoon.

Tot nu toe geen loungetoegang

Het is nu hét zwakke punt van het IHG Rewards programma. Top tier elites (Spire) krijgen geen toegang tot de Club Lounges van de hotelketen. Bij onder andere Hilton, Marriott en Le Club Accor is dit wel het geval.

Spire
De huidige voordelen voor IHG leden

Het was tot voor kort al gebruikelijk dat Intercontinental Royal Ambassadors (het “by invitation only” programma van IHG) loungetoegang kregen bij de meeste Intercontinental hotels. Onlangs is dit echter ook formeel vastgelegd in de Terms & Conditions. Bij Crowne Plaza werd er ook al regelmatig loungetoegang gegeven voor Platinum en Spire elites. Dit is nu klaarblijkelijk ook geformaliseerd.

Lang verwachte verbeteringen voor Spire leden

Sinds deze week kwam er op Flyertalk.com een gerucht op gang dat er een verandering in de voordelen zou komen. In eerste instantie was dit weinig hoopvol, en beperkt tot het volgende:

“Status members will be offered a choice of welcome drink or points:

Gold 200 points or house wine, beer or a non alcoholic drink.
Platinum 400 points or sparkling, house wine, beer or non alco.
Spire 600 points or a cocktail, sparkling, house wine or beer, non alcoholic.”

Vandaag verscheen er echter een nieuwe post, die een stuk interessanter was:

“I’m staying at the moment in Crowne Plaza Brussels Airport and they told me new advantage for spire is club access !
I asked two times if it was from the hotel they told me no. This is from the chain.
You can choose between 600 points, drink or club access if available in the hotel. “

Omdat er helaas nog steeds geen enkel “bewijs” te vinden is dat dit ook daadwerkelijk klopt, besloot ik contact op te nemen met de reserveringslijn van IHG Rewards Club. Een vriendelijke dame aan de telefoon bevestigde mij dat je als Spire Elite toegang hebt tot de lounges. Voor de zekerheid heb ik het nog nagevraagd via Twitter, waar gelukkig (uiteindelijk) duidelijkheid verkrijgbaar was:

 

Spire
Duidelijkheid vanaf IHG Rewards Club

Er is zelfs nog hoop op verdere verbeteringen, zo blijkt uit een volgend bericht.

Spire
Nog meer verbeteringen?

Conclusie

Daarnaast heeft IHG Rewards club al behoorlijk lang gelden beloofd met verbeterde voordelen voor elite leden te komen.

Ik vraag me wel af welke effecten dit heeft op een verblijf bij een Holiday Inn en een Intercontinental hotel. Krijg je bij een Holiday Inn vanaf nu gratis ontbijt? Korting op loungetoegang bij Intercontinental hotels? Of is deze wijziging puur doorgevoerd ten gunste van Royal Ambassadords (hun status is eveneens “Spire” bij IHG Rewards Club).

Spire
De Skylounge bij het Crowne Plaza hotel Brussel Airport

Al met al is dit wat mij betreft een grote stap voorwaarts. In de afgelopen periode heb ik regelmatig een Hilton hotel verkozen boven een IHG hotel, simpelweg omdat de Honors groter zijn. Hilton is echter dikwijls duurder dan een Crowne Plaza hotel, dus het is positief dat er nu meer keuze bijkomt.

Zodra er meer nieuws is over de “verdere verbeteringen” houden we je uiteraard op de hoogte! Meer informatie over IHG Rewards Club kun je hier vinden.

Hoe denk jij over deze wijziging?

Reacties

 1. Leo zegt

  Ik had de geruchten ook al elders gelezen. Echter gisteren donderdag 10/02 naar CP Amsterdam Airport gemailed en gebeld om bevestiging van Lounge Access te vragen. De e-mail werd -nog- niet beantwoord, telefonisch werd mij gemeld dat het geen vastgelegd voordeel betreft, de hotels houden naar verluidt de mogelijkheid zelf te beslissen of zij die Lounge Access geven, bij CP AMS hebben ze blijkaar beslist deze NIET te geven aan Spire Elites… dan maar vriendelijk geantwoord dat ik wel elders ging boeken, is ondertussen ook gebeurd. Bij Hilton geen gezeur hierover, altijd prijs indien Lounge beschikbaar.

  • Sander de Jonge Sander de Jonge zegt

   Ja de communicatie bij IHG blinkt weer uit. Belachelijk dat na een Twitter en telefonische bevestiging sommige hotels blijven ontkennen. Intern krijgt men de handen niet op elkaar, waarschijnlijk omdat het de kostprijs verhoogt. Sommige hotels, waaronder CP Schiphol, hebben waarschijnlijk nu al moeite om hun bezettingsgraad op orde te houden en zien dus geen kans het door te berekenen. Jammer, qua loyalty heeft CP dan namelijk echt niets te bieden.

  • Leo zegt

   UPDATE 13/02/2017:

   Vandaag alsnog e-mail bevestiging gekregen van CP Amsterdam – Schiphol:

   “Dear Mr…

   I have checked your question about the club lounge with our front office manager.

   You will be offered an upgraded room, depending on availability. This is not to a club room but on the IHG floor.
   At check-in you will be offered one out of this 3: 600 points OR welcome drink & snack OR access club lounge.
   Breakfast will be offered free of charge to Spire elite members.”

   Jammer dat de bevestiging met enkele dagen vertraging kwam, ik heb ondertussen elders in Amsterdam verbleven.

   • Sander de Jonge Sander de Jonge zegt

    Thanks voor de update Leo. Goed om te lezen dat ook Schiphol deze nieuwe “ongeschreven regel” ook toepast 😉

 2. Alias zegt

  Wat een zuinige lui daar bij CP Amsterdam – Schiphol (Hoofddorp). Dat het of de punten of een drankje is, dat is bekend maar dat het je 600 punten kost voor club lounge toegang… Schrijf de 600 punten maar bij.
  Ik ben slechts een keer bij dit CP geweest maar aan de club lounge mis je niets. Ongezellig, koud (temperatuur) en het eten & drinken lijkt wel als of het op de bon is. Kan je net zo goed verblijven in het tegenover liggende Holiday Inn Express.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *