Korean Air komt met Boeing 777-300 ER naar Schiphol2 min leestijd

Korean Airlines 777-300ER GIF_KAL #823-WD948

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij Korean Air komt tijdens de winterdienstregeling met de Boeing 777-300ER naar Schiphol. Dit toestel zal in ieder geval tot eind maart volgend jaar ingezet worden op de route tussen Seoul Incheon en Amsterdam Airport Schiphol.

Korean Air met B777-300ER naar Amsterdam

Op dit moment vliegt de luchtvaartmaatschappij nog met een Boeing 787 Dreamliner op deze route. Vanaf eind oktober zal het toestel dus veranderen naar een Boeing 777-300ER.

De luchtvaartmaatschappij zal deze route uitvoeren op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag volgens dit schema:

  • KE926 vertrekt om 20.55 uur uit Amsterdam (AMS) en komt de volgende dag om 16.45 uur aan in Seoul (ICN) (lokale tijd),
  • KE925 vertrekt om 12.20 uur uit Seoul (ICN) (lokale tijd) en komt om 18.30 uur aan op Schiphol (AMS).

Korean Air is onderdeel van SkyTeam en een partner van KLM. Op de dagen dat Korean Air niet vliegt is er wel een ander aanbod. KLM vliegt namelijk ook tussen Schiphol en Seoul. Op zaterdag voeren beide luchtvaartmaatschappijen echter vluchten uit op deze route. KLM zet een Boeing 777-200ER of 787-9 Dreamliner in naar Zuid-Korea. De reisduur tussen de twee bestemmingen bedraagt ongeveer 12 uur.

De Boeing 787-9 Dreamliner van Korean Air gaan we dus binnenkort niet meer zien op Schiphol (Bron afbeelding: WikiMedia Commons/Edward Russell)

Verschillende configuraties

De luchtvaartmaatschappij heeft verschillende configuraties van de B777-300ER in haar vloot. Aan boord is ook een First Class cabine, maar het ziet er naar uit dat deze niet aangeboden wordt. Passagiers in Economy Class kunnen gebruik maken van een relatief ruime cabine, namelijk met een 3-3-3 configuratie. De meeste andere luchtvaartmaatschappijen zijn overgestapt op een 3-4-3 configuratie, waaronder KLM. Een review van een vlucht in Business Class lees je hier op InsideFlyer.

Amsterdam - Seoul / herstart Korean Air
Bron afbeelding: GreatCircleMapper

Bron omslagafbeelding: Boeing 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *