KLM zet wederom Transavia toestellen in op Europese vluchten1 min leestijd

Boeing 737 van Transavia (Bron: Air France - KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM leaset wederom meerdere Transavia toestellen om aan het einde van het winterseizoen Europese vluchten uit te voeren. Vorig jaar was dat ook al het geval. Dit seizoen betreft het echter twee toestellen. Vanaf 24 februari tot aan het eind van de winterdienstregeling eind maart zal een Boeing 737-800 worden ingezet op de volgende vluchten doordeweeks:

 • KL1141/1142 Amsterdam-Oslo v.v.
 • KL1475/1476 Amsterdam-Glasgow v.v.
 • KL1117/1117 Amsterdam-Stockholm v.v.

Op de zondagen betreft het KL1701/1702 naar Madrid en terug en KL1149/1150 naar Oslo en terug. Vanaf 15 maart wisselt het vliegtuig naar een kleinere Boeing 737-700. Dat de vlucht door een Transavia kist wordt uitgevoerd staat ook vermeld op de boekingspagina.

Een tweede lease start vanaf 4 maart. Hier betreft het voor de volle duur een Boeing 737-800 op de volgende vluchten de hele week:

 • KL1125/1126 Amsterdam-Kopenhagen v.v.
 • KL1825/1826 Amsterdam-Berlijn v.v.

En doordeweeks ook de KL1607/1608 naar Rome Fiumicino en terug. De bestemmingen zijn vergelijkbaar met de steden die afgelopen jaar ook door een Transavia kist werden aangevlogen.

Aan boord

Er zijn geen veranderingen aan de standaard Transavia cabine of livery, en de vluchten worden met een volledige Economy configuratie uitgevoerd. Er zijn dus geen European Business Class stoelen maar ook geen Economy Comfort of stoelen met extra beenruimte. Business Class is niet te boeken op deze vluchten en passagiers die al een boeking hadden worden door KLM geïnformeerd over de downgrade en krijgen gedeeltelijke restitutie. De crew en service aan boord is wel van KLM.

nieuwe routes Transavia

KLM kampt al langere tijd met een tekort aan eigen toestellen; vooral in de winterdienstregeling. Vorig jaar werd er naast Transavia ook een leaseovereenkomst aangegaan met Cityjet en Carpatair. KLM Cityhopper leaset vanaf deze maand ook een toestel van Stobart Air. Dit terwijl KLM onlangs nog Boeing 737-700’s heeft verkocht aan Luxair.

Reacties

 1. Peter Lee zegt

  Tja da’s schrikken als je een KLM vlucht hebt geboekt en ze stoppen je in TRANSAVIA kist met stukken minder beenruimte.

  • FQF zegt

   Net gevlogen vanuit Rome met een oorspronkelijke KLMvlucht. Zoals hierboven vermeld dat het om een KLMcrew en bemanning zou gaan in een Transavia toestel is niet waar. Het was op deze vlucht de transaviacrew en bemanning. Niets ten nadele van Transavia, maar ik heb betaald voor KLM en niet voor een lowbudget maatschappij. Tegenvaller.

 2. Dennis zegt

  Ik zag iig dat vanaf 14 feb al dagelijks een Transavia 737-800 wordt ingezet op de eerste vlucht naar Kopenhagen (KL1125).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *