KLM zet gehuurde toestellen in op deze Europese routes2 min leestijd

KLM Embraer Cityhopper Amsterdam Airport Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens de zomerdienstregeling huurt KLM extra capaciteit bij German Airways, Eastern Airways en Privilege Style voor het Europese netwerk. Deze toestellen worden ingezet naar diverse Europese bestemmingen vanaf Amsterdam Airport Schiphol. In totaal vliegen er acht externe toestellen op het KLM netwerk.

Partner Air France huurt deze zomer ook extra capaciteit in. Zo vliegt er de komende dagen een ASL Airlines toestel voor Air France tussen Parijs Charles de Gaulle en Amsterdam Airport Schiphol.

KLM zet gehuurde toestellen in naar deze Europese bestemmingen

Van 31 maart tot en met 26 oktober 2024 heeft KLM wet-leaseovereenkomsten met German Airways (ZQ), Eastern Airways (T3) en Privilege Style (P6). Deze vluchten hebben een Europe Business Class en Economy Class cabine aan boord.

De bemanning aan boord is van de luchtvaartmaatschappij zelf, maar de grondafhandeling zal door KLM gedaan worden. De catering aan boord is ook gelijk aan die van reguliere KLM (Cityhopper) vluchten. Het is mogelijk om stoelen met extra beenruimte te reserveren.

Passagiers die een ticket hebben waarbij een vlucht uitgevoerd wordt door een van de partners, worden persoonlijk geïnformeerd.

German Airways deze zomer actief voor KLM Cityhopper

De Embraer 190 toestellen van German Airways worden ingezet op het KLM Cityhopper netwerk. Deze toestellen werden in eerste instantie ingehuurd vanwege de aanhoudende problemen met de nieuwe Embraer E195-E2 toestellen.

In de aankomende zomerdienstregeling vind je de German Airways toestellen op de routes naar:

Bazel (BSL), Luxemburg (LUX), Berlijn (BER), Bremen (BRE), Düsseldorf (DUS), Frankfurt (FRA), Hannover (HAJ), Neurenberg (NUE), Stuttgart (STR), Aalborg (AAL), Kristiansand (KRS), Aberdeen (ABZ), Bristol (BRS), Cardiff (CWL) en Leeds (LBA)

Tijdens het hoogseizoen, dat loopt van 29 juni tot en met 25 augustus 2024, worden ook de vluchten van en naar Göteborg (GOT), Bordeaux (BOD), Inverness (INV) en Southampton (SOU) uitgevoerd door German Airways.

German Airways Cabine E190 Copyright German Airways

KLM huurt ook Eastern Airways en Privilege Style in

Naast German Airways huurt KLM ook Eastern Airways in. Deze luchtvaartmaatschappij voert vluchten voor KLM uit naar het Verenigd Koninkrijk:

Bristol (BRS), Cardiff (CWL), Glasgow (GLA), Humberside (HUY), Manchester (MAN) Teesside (MME), Newcastle (NCL) en Southampton (SOU).

Tot slot is er ook nog een toestel actief van Privilege Style. Dit toestel wordt ingezet op de KLM vluchten tussen Amsterdam Airport Schiphol, Madrid (MAD) en Birmingham (BHX).

Passagiers die met baby’s reizen moeten verplicht aan de rechterkant van het vliegtuig zitten als zij reizen met Eastern Airways. Reizen zij met Privilege Style, dan moeten zij verplicht aan de linkerkant zitten.

Nieuwste KLM Embraer 195-E2 is onderweg naar Nederland

Afbeeldingen ©KLM/GermanAirways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *