KLM gaat deze zomer vliegen met 8 gehuurde toestellen1 min leestijd

Eastern Airways KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Door aanhoudende capaciteitsproblemen gaat KLM deze zomer met zeker 8 gehuurde toestellen vliegen die allemaal afkomstig zijn van buitenlandse maatschappijen. De maatschappij zet ook al sinds bijna twee jaar German Airways toestellen in.

KLM vliegt deze zomer met 8 gehuurde toestellen

KLM worstelt al sinds het einde van de coronacrisis met capaciteitsproblemen. Hierdoor besloot de maatschappij eerder al om een wetlease met German Airways aan te gaan om zo toch voldoende toestellen in te kunnen zetten. Naast toestellen van German Airways gaat KLM komende zomer ook vliegen met toestellen van het Engelse Eastern Airways en het Spaanse Privilege Style. Dit zijn allemaal wetleases. Dit betekent dat de toestellen in de livery van deze maatschappijen blijven vliegen. Ook de bemanning aan boord is dus niet van KLM zelf. Naast een tekort aan toestellen heeft de maatschappij namelijk ook te maken met personeelstekorten.

Net als German Airways is Privilege Jet voor KLM ook geen onbekende. In 2023 verhuurde deze Spaanse maatschappij namelijk ook al een Airbus A321 aan KLM. Het is voor het eerst dat KLM gaat samenwerken met Eastern Airways. De komende zomer zal deze maatschappij voor KLM gaan vliegen naar diverse bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk.

Ook Air France gaat toestellen huren

Net als bij KLM spelen dezelfde problemen ook bij Air France. De Franse maatschappij gaat daarom ook toestellen van elders inzetten. Zo kun je deze zomer op een vlucht van Air France zomaar terechtkomen op een toestel van bijvoorbeeld Amelia, Amelia International en ASL Airlines. Amelia International vliegt bijvoorbeeld al sinds kort op diverse bestemmingen binnen Europa. Dit terwijl ASL Airlines komende zomer voor Air France vooral op bestemmingen in Noord-Afrika gaat vliegen.

ASL Airlines
Ook ASL Airlines gaat deze zomer voor Air France vliegen. (bron: ASL Airlines)

Uitgelichte afbeelding: Eastern Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *