Schiphol verwerkte in februari ruim 4,6 miljoen passagiers2 min leestijd

Review Turkish Airlines Economy Class - Amsterdam Schiphol - Istanbul - Airbus A330-300

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Schiphol heeft in de februari van dit jaar ruim 4,6 miljoen passagiers verwerkt. Hiermee ligt het aantal passagiers 22,3% hoger dan 12 maanden geleden. In februari 2023 verwerkte de grootste luchthaven van Nederland namelijk nog geen eens 3,8 miljoen passagiers.

4,6 miljoen passagiers via Schiphol in februari

Alhoewel februari 2024 een dag meer telt dan februari vorig jaar ligt het aantal passagiers fors hoger. De toenemende vraag naar vliegtickets heeft dus een direct effect op het aantal verwerkte passagiers op Schiphol. Om precies te zijn reisden er in totaal 4.636.939 passagiers via Schiphol en dat is wederom net als voorgaande maanden een flinke stijging vergeleken met 12 maanden geleden. In februari 2023 reisden er namelijk 3.782.228 passagiers via deze luchthaven. Ook is er weer een stijging te zien in het aantal vliegbewegingen. In februari van dit jaar waren dit er namelijk 35.103 en dat is 23,8% meer dan 12 maanden geleden. Toen lag dit aantal namelijk op 28.345.

Schiphol, Aantal passagiers
In februari 2024 reisden er in totaal 4.626.939 passagiers via Schiphol. (Foto: InsideFlyer – Marco)

Net voorgaande maanden is er ook in het vrachtvervoer weer een stijging te zien. Afgelopen maand verwerkte de luchthaven namelijk 121.853 tonnage vracht en dat is een stijging van 11.8% vergeleken met februari vorig jaar. Toen verwerkte de luchthaven namelijk 109.035 tonnage vracht.

Aanhoudende stijging

De aanhoudende stijging is natuurlijk een direct gevolg van de enorme vraag naar vliegtickets van deze tijd. Daarnaast zijn luchthavens op dit moment ook nog steeds bezig om weer op het niveau van 2019 te komen. Met deze cijfers lijkt Schiphol dit niveau dit jaar weer te behalen. Door de populariteit is het voor veel maatschappijen vechten om slots op Schiphol. Zo heeft JetBlue het voor elkaar gekregen om op Schiphol te vliegen.

Toestel van JetBlue
JetBlue vliegt dezer dagen dagelijks op Schiphol. (Foto: JetBlue)

Dit terwijl het aantal vluchten van Qatar Airways juist zal afnemen. De Golfmaatschappij gaat echter wel vaker op Brussel vliegen. Alle verkeerscijfers van de luchthaven kun je vinden op de website van Schiphol.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *