Schiphol verwerkte in februari bijna 3,8 miljoen passagiers2 min leestijd

schiphol vertrekhal

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Nederlandse nationale luchthaven Schiphol verwerkte in februari dit jaar bijna 3,8 miljoen passagiers. Dit is wederom een enorme stijging vergeleken met 12 maanden geleden toen de luchthaven nog net geen 2,7 miljoen passagiers verwerkte. Schiphol verwerkte in 2022 ruim 25 miljoen passagiers.

3,8 miljoen passagiers via Schiphol in februari

Schiphol verwerkte afgelopen maand in totaal 3.782.228 passagiers en dat is een stijging van maar liefst 42,1% in vergelijking met februari 2022. In vergelijking met voorgaande maanden bleef het aantal passagiers nagenoeg gelijk. Het aantal vluchtbewegingen steeg in februari met maar liefst 17,5% in vergelijking met 12 maanden geleden. Ook is er in het goederenvervoer dit keer een stijging te zien van ruim 7,8%. Het vervoerde tonnage vracht is ten opzicht van februari 2022 gedaald, van 118.274 naar 109.235. We zitten met deze cijfers weer bijna op het niveau van 2019. Echter kondigde de luchthaven onlangs nog aan dat er weer een beperking komt op het aantal passagiers in de meivakantie.

KLM Schiphol taxibot (Bron: KLM)
Schiphol verwerkte in februari 2023 bijna 3,8 miljoen passagiers. (Foto: KLM)

Alle cijfers kun je bekijken op de website van Schiphol. In het aantal passagiers worden niet-betalende reizigers, baby’s en crew overigens ook meegerekend. De internationale telwijze van luchtvaartverkeer telt overstappende passagiers zowel bij aankomst als bij vertrek.

Komende maanden

Het is natuurlijk goed om te zien dat Schiphol in februari 2023 bijna 3,8 miljoen passagiers heeft verwerkt. Dat is weer een fantastische stijging vergeleken met 12 maanden geleden. Toch kampt Schiphol dus nu wel met beperkingen. Naast een maximum aantal aan passagiers kan de luchthaven ook geen slots meer geven aan nieuwe maatschappijen. Daarom heeft de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij JetBlue reeds besloten verdere stappen te willen ondernemen. Door het stijgende aantal passagiers kampt de luchthaven net als voorgaande maanden met capaciteitsproblemen. Zo is het nu te druk en kan Schiphol door de personeelstekorten het aantal passagiers nog nauwelijks verwerken.

Uitgelichte afbeelding: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *