KLM wil CO2 besparen door één Europees luchtruim1 min leestijd

KLM wil CO2 besparen door Europees luchtruim ©KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM roept Brussel op om te komen met een Europees luchtruim, de zogenoemde Single European Sky. Hierdoor verwacht de luchtvaartmaatschappij ook minder CO2 uit te stoten. Flying Blue leden kunnen nu ook XP sparen door CO2 te compenseren.

KLM wil CO2 besparen met Single European Sky

In het Europese luchtruim zijn er diverse grenzen waar rekening mee moet worden gehouden tijdens het uitvoeren van een vlucht. Hierdoor moeten piloten vaak vele kilometers omvliegen door het gefragmenteerde luchtruim. Tussen Amsterdam en Geneve vliegt KLM bijvoorbeeld 120 kilometer meer ten opzichte van de rechtstreekse route.

Door efficiënter te vliegen door de Single European Sky verwacht KLM tussen de zes en tien procent minder CO2 uit te stoten. Naast deze besparing is de passagier ook sneller op de bestemming.

KLM startte een tijd terug de Fly Responsibly campagne (Bron: KLM)

Marjan Rintel, CEO van KLM, is ook voorstander van de Single European Sky:

Door directere vluchten in Europa kunnen we 6 tot 10 procent CO2 besparen in Europa. Er ligt een enorme kans in Brussel om tot deze CO2-reductie te komen. Heel positief om te zien hoe onze piloten dagelijks bezig zijn met zo efficiënt mogelijk vliegen, besparen op brandstofverbruik en verminderen van uitstoot. Single European Sky is een cruciaal stukje van de puzzel om de CO2-uitstoot op korte termijn in Europa verder te verminderen.

De luchtvaartmaatschappij staat positief tegenover het Europees initatief om te komen tot één gemeenschappelijk Europees luchtruim (Single European Sky 2+). Dit is ook nodig om de duurzaamheidsdoelstellingen van KLM te behalen, naast het investeren in de vlootvernieuwing, duurzame brandstoffen en een efficiëntere grondoperatie.
KLM bestelt 21 Embraer 195-E2 Toestellen
Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *