KLM voorlopig volgens schema naar China

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

UPDATE: KLM schrapt toch vluchten naar Chengdu, Xiamen en Hangzhou, en vermindert de frequentie naar Shanghai. Zie: dit artikel.

KLM heeft vanmiddag in een verklaring aangekondigd dat de maatschappij voorlopig volgens schema op China blijft vliegen. Dit volgt na een spoedberaad over mogelijke maatregelen tegen verspreiding van het Coronavirus. Eerder deze week kondigden verschillende maatschappijen aan hun vluchten naar China te staken. Zo schrapte British Airways met onmiddellijke ingang de vluchten naar Beijing en Shanghai, tot en met eind februari. KLM laat in de verklaring weten dat het “alle maatregelen neemt om de gezondheid van haar personeel en passagiers zoveel mogelijk te waarborgen.” Zo staat de maatschappij in contact met de relevante gezondheidsautoriteiten. Ook heeft de crew de mogelijkheid tot het gebruik van mondkapjes.

Review: China Southern Economy Class – Boeing 787-8 Dreamliner

Omboeken of annuleren

Hoewel vluchten naar China voorlopig doorgaan, hebben passagiers van KLM wel de keuze om kosteloos om te boeken of hun reis te annuleren tegen teruggave van de volledige ticketkosten. Dit geldt voor tickets tot en met 29 februari 2020. De nieuwe vlucht kan uiterlijk 31 mei dit jaar plaatsvinden. Meer info staat op de KLM site.

Naast reizigers van en naar China vervoert KLM ook passagiers die in China overstappen naar bestemmingen buiten China. Het gaat dan om partners als bijvoorbeeld China Southern, China Eastern en Xiamen Airlines Deze reizigers zullen dus minder last hebben van de maatregelen die Chinese steden nu treffen, waar het dagelijks leven soms plat gelegd wordt, en willen wellicht nog wel reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *