Airlines annuleren massaal vluchten naar China

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het was al te verwachten de afgelopen dagen dat er consequenties zouden zijn voor het vliegverkeer van en China, maar luchtvaartmaatschappijen hebben zich tot nu altijd afwachtend opgesteld op berichtgeving van de lokale autoriteiten. Maar daar is nu verandering in gekomen want British Airways en Finnair annuleren alle vluchten naar bepaalde gebieden in China. Het wordt verwacht dat andere luchtvaartmaatschappijen zullen volgen.

Vannacht kwam er een update over de situatie met het Corona virus in China. BA annuleert daarom alle vluchten van en naar Shanghai en Beijing. Dat gebeurt met onmiddellijke ingang en British Airways heeft reeds een persbericht uitgestuurd wat hier te lezen valt. Vooralsnog  vliegt BA nog wel op Hong Kong.

Finnair annuleert alle vluchten van en naar Beijing en Nanjing. De vluchten worden tenminste tot 29 maart geannuleerd en gaan per 5 februari in. Dit valt hier op hun website te lezen.

Behalve United, hebben de Amerikaanse maatschappijen hebben tot nu toe nog geen vluchten geannuleerd maar de komende dagen zal blijken of dit beleid gevolgd wordt of dat zij ook vluchten annuleren. United annuleert de volgende vluchten:

Verder is het treinverkeer van Hong Kong naar China ook geannuleert en geruchten gaan dat Rusland de grens met China en Rusland wilt sluiten.

 

Wat doet Air France / KLM?

We hebben Air France/ KLM gebeld en Air France/KLM hebben tot nu nog geen vluchten geannuleerd behalve de vlucht van Parijs (CDG) naar Wuhan. Alle andere vluchten naar China worden uitgevoerd maar Air France/ KLM geeft passagiers wel de mogelijkheid de vlucht om te boeken als China de eindbestemming is. Dit geldt niet voor passagiers waarbij in China een overstap gemaakt wordt naar een derde bestemming buiten China.

Wat gaat er gebeuren?

We verwachten dat meer maatschappijen vluchten naar China gaan annuleren. In de eerste plaats vanwege de volksgezondheid maar ook omdat de vraag naar vluchten naar China ernstig zal afnemen en een luchtvaartmaatschappij niet zit te wachten om met lege toestellen van en naar China te vliegen. Mocht er meer nieuws komen, lees je dat vanzelfsprekend hier op insideflyer.nl.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *