China Airlines schrapt maaltijdservice vanwege Coronavirus

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Om de strijd tegen het coronavirus te lijf te gaan, schrapt China Airlines de maaltijdservice op vluchten vanuit Taiwan naar Hong Kong en Macau. Dit geldt eveneens voor de dochtermaatschappijen Tigerair Taiwan and Mandarin Airlines. Naast het schrappen van de maaltijdservice, worden er ook geen kranten en dekens meer uitgedeeld. Eerder deze week annuleerde China Airlines al alle vluchten naar het vasteland van China.

Passagiers van China Airlines komen echter niet helemaal zonder eten te zitten. In plaats van een warme maaltijdservice, zullen er speciale lunch boxes worden geserveerd. Daarnaast raadt China Airlines hun passagiers aan om hun thermoskan mee te nemen in het vliegtuig. Zodoende hoeven passagiers niet te drinken uit plastic bekertjes of koppen van de maatschappij zelf waardoor de kans op verspreiding van het Coronavirus natuurlijk wordt verminderd.

Verdere maatregelen

Veel maatschappijen, waaronder Cathay Pacific, hebben ondertussen alle vluchten naar het vasteland van China voor de komende weken geannuleerd. Daarnaast bieden o.a. KLM en British Airways de mogelijkheid aan om tickets gratis te annuleren of te wijzigen. Ook is het op dit moment niet mogelijk om vanuit Hong Kong naar China te reizen over land. Alle treinen, bussen en ferries zijn namelijk ook allemaal geannuleerd.

Shanghai, bestemmingstips, Suzhou, Hangzhou, visum on arrival, transitvisum
Alle treindiensten vanuit Hong Kong naar China zijn voorlopig geannuleerd.

Conclusie

China Airlines neemt het zekere voor het onzekere, maar zelf vraag ik het me af of het zin heeft om de maaltijdservice te schrappen. Een virus hangt tenslotte in de lucht, dus waarom zou je dan niet gelijk alle vluchten naar Hong Kong en Macau schrappen? Het toeval wil dat ik zelf over twee weken een vlucht heb met China Airlines vanuit Hong Kong naar Taipei. Ik ben benieuwd wat voor verdere maatregelen China Airlines zal nemen om te vechten tegen het Coronavirus. Voor alle duidelijkheid: het schrappen van de in-flight service heeft alleen betrekking op vluchten vanuit Taiwan naar Hong Kong en Macau. Op een vlucht van en naar Amsterdam blijft alles ongewijzigd.

Bron van info: Simple Flying

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *