Air France stopt ook met route Brest – Schiphol

Een ATR toestel van HOP! (Bron: Air France)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf 29 februari 2020 zal Air France stoppen met de vluchten tussen Schiphol en Brest. Deze route wordt op dit moment drie keer per week uitgevoerd door HOP. De route werd pas sinds 1 april 2019 uitgevoerd.  Per 1 maart 2020 stopt Air France ook met de route tussen Clermont Ferrand en Amsterdam.

Air France stopt met route naar Brest

De route tussen Brest en Amsterdam Schiphol wordt momenteel uitgevoerd met een CRJ700. De stad Brest is een belangrijke stad voor militairen en havenbedrijven. Het vliegveld heeft één terminal voor alle aankomende en vertrekkende vluchten.  De laatste vlucht staat gepland op 29 februari 2020. Na deze datum blijft de luchthaven wel bereikbaar met een overstap in bijvoorbeeld Parijs Charles de Gaulle.

De luchtvaartmaatschappij vliegt deze route drie keer per week, namelijk op dinsdag, donderdag en zaterdag. De route wordt volgens dit schema uitgevoerd:

  • AF6165 vertrekt om 12:00 uur uit Amsterdam en komt om 13:45 uur aan in Brest
  • AF6166 vertrekt om 14:20 uur uit Brest en komt om 16:05 uur aan in Amsterdam

Andere bestemmingen vanaf Schiphol

Vanaf Amsterdam Schiphol Airport vliegt de luchtvaartmaatschappij ook naar deze bestemmingen:

  • Parijs (CDG)
  • Rennes (RNS)
  • Nantes (NTE)
  • Marseille (MRS)
  • Strasbourg (SXB)

De naam HOP! is vorig jaar aangepast naar Air France HOP. Hierdoor is het voor passagiers duidelijker geworden dat ze met de Franse ‘flag carrier’ vliegen. Dit merk is vergelijkbaar met KLM Cityhopper dat ook Europese vluchten uitvoert. Voor de low-cost vluchten heeft de Air France-KLM de luchtvaartmaatschappij Transavia dat zowel in Nederland als Frankrijk actief is.

Afbeeldingen ©HOP/AF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *