Bij deze frequent flyer programma’s kan je miles poolen met familie

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vlieg je niet zo regelmatig, dan is het lastig om voldoende miles te sparen om een award ticket aan te kunnen schaffen. Bij een aantal airlines kun je het sparen wel versnellen als je reizende familieleden hebt. Sommige frequent flyer programma’s bieden namelijk de mogelijkheid om miles te ‘poolen’. Miles komen dan in een gezamenlijke pot, of een deel van de miles van je familielid krijg je op jouw account bijgeschreven. InsideFlyer UK zocht uit bij welke airlines dit mogelijk is.

British Airways Executive Club

Wellicht de bekendste, en ook een aantrekkelijke, optie is British Airways‘ Executive Club Household account. Meer hierover lees je in een eerder artikel: BA Executive Club Gids deel 9 – Avios delen met Household Account.

british airways household account

Virgin Atlantic Flying Club

Ook de andere grote Britse airline Virgin Atlantic biedt de mogelijkheid om miles te poolen, tot maximaal 9 familie leden. Dit is echter beperkt tot Flying Club Gold leden.

Emirates Skywards

Skywards heeft My Family waarbij familieleden een bepaald percentage miles kunnen afstaan aan een gezamenlijk saldo. Zie voor meer info het volgende artikel: Emirates Skywards komt met My Family; pool je miles!

Emirates My Family

All Nippon Airways Mileage Club

Ben je buiten Japan woonachtig, dan kan je een family accounts openen. Per familielid dat je toevoegt moet je wel 1,000 miles ‘betalen’.

Asiana Club

Met Asiana’s Family Mileage Plan kun je met maximaal 5 andere familieleden sparen.

Turkish Airlines Miles & Smiles

Ook Turkish biedt een Family Membership account maar dit is beperkt tot partner en kinderen tot 25 jaar. Ook moet je elite status hebben.

Norwegian Reward

Norwegian biedt een family Account waarbij CashPoints van familieleden op een gezamenlijk account gespaard kunnen worden. Je kan vervolgens kiezen welke deelnemers de punten ook kunnen besteden.

Aegean Miles + Bonus

Spaar je miles bij de Griekse airline, die ook interessant is voor Star Alliance Gold status, dan kan je met een  “Together” account 5 familieleden toevoegen als je elite status hebt.

Egyptair Plus

Bij Egyptair schijnt het zelfs mogelijk te zijn met een Egyptair Plus family account status miles te poolen waardoor je sneller Star Alliance Gold status kan verdienen.

Reacties

  1. Olivier zegt

    Was het maar voor Flying Blue Gold leden. Volgens mij moet dat Virgin Atlantic’s Flying Club Gold zijn

  2. M. hoksbergen zegt

    bij Miles and More kan het ook. Helaas alleen voor leden die woonachtig zijn in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Leden buiten die landen die mijlen willen delen met gezinsleden, dienen te betalen voor de transfer. Helaas…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *