KLM voert trainingsvluchten uit op Maastricht-Aachen Airport2 min leestijd

Maastricht Aachen Airport (MST) (Bron: Corendon)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is al ruim 15 jaar geleden dat KLM nog tussen Maastricht en Schiphol vloog. Toch was KLM vandaag weer even terug op de Limburgse luchthaven. Piloten voerden onder vlucht KL9892 diverse trainingsvluchten uit. De Boeing 737-700 is inmiddels weer teruggekeerd naar Amsterdam.

KLM traint in Maastricht

Lange tijd onderhield KLM een lijnverbinding tussen Maastricht-Aachen Airport (MST) en Amsterdam Airport Schiphol (AMS). Hiervoor werd voornamelijk met een Fokker 50 propellertoestel gevlogen. Inmiddels is dat al lang verleden tijd. Het is ook niet meer voor te stellen om voor zo’n kleine afstand het vliegtuig te pakken, los van wat het zou kosten. KLM rijdt nog wel met de bus tussen Maastricht en Amsterdam.

Vandaag was KLM toch weer even terug op de luchthaven van Maastricht. Piloten maakten met een Boeing 737-700 enkele trainingsvluchten waarbij zogenaamde ‘touch & go’s’ werden toegepast. De piloten moesten na afronding van hun simulatortraining nog 6 keer een start en een landing maken op een echt vliegveld. Daarvoor koos KLM deze keer dus Maastricht. Eerder werd dit ook op Groningen-Eelde Airport (GRQ) gedaan.

Lang duurde de training niet. Het circuitpatroon met vluchtnummer KL9892 startte om 16.24 uur en was 38 minuten later om 17.02 uur alweer klaar. Initieel was de trainingsvlucht overigens iets later gepland. Het is niet bekend of KLM vaker trainingsvluchten in Limburg uit gaat voeren.

De Boeing 737-700 van KLM (Bron: KLM)

Nieuwe Airbus toestellen voor KLM

Zowel KLM als Transavia zullen het de komende tijd extra druk hebben met het trainen van piloten en cabin crew. Laatstgenoemde ontvangt volgende maand haar eerste gloednieuwe Airbus A321neo. KLM moet helaas nog iets langer wachten op de nieuwe vliegtuigen. Die komen naar verwachting vanaf volgend jaar in de vloot. Mogelijk komt de Nederlandse nationale carrier tegen die tijd ook met de A321 naar Maastricht voor trainingsvluchten. 

Bron omslagafbeelding: Maastricht-Aachen Airport
Bron foto in artikel: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *