KLM vliegt de hele winter niet naar Liberia2 min leestijd

B787 KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met ingang van de winterdienstregeling annuleert KLM haar vluchten van Amsterdam Airport Schiphol naar Liberia in Costa Rica. Oorspronkelijk was het plan om op 1 januari 2024 de vluchten te hervatten. De bestemming is nu voor de hele winterdienstregeling geschrapt. De enige start- en landingsbaan van Liberia gaat tijdelijk dicht vanwege onderhoud.

KLM stopt de hele winter met vluchten naar Liberia

KLM stopt met de vluchten naar Liberia tussen 29 oktober en 31 maart 2024. De passagiers met een ticket tussen tussen Amsterdam Airport Schiphol en Liberia International Airport (LIR) worden automatisch omgeboekt naar San José (SJO).

Passagiers die een ticket geboekt hebben naar Liberia worden door de luchtvaartmaatschappij persoonlijk geïnformeerd. Het vervoer tussen de luchthavens is voor de rekening van de passagier. KLM geeft hiervoor geen additionele vergoeding. Er is ook de mogelijkheid om je ticket te annuleren en je geld terug te vragen.

De vluchten naar San José (SJO) vertrekken vier keer in de week om 12.40 uur vanaf Amsterdam. Na bijna twaalf uur vliegen komt de vlucht om 17.25 uur aan in San José. De vlucht naar Amsterdam vertrekt om 19.35 uur lokale tijd en komt de volgende dag om 13.00 uur aan in Nederland. De vluchtduur bedraagt ongeveer tien uur en 25 minuten.

KLM Premium Comfort / Premium Economy ©KLM Liberia

Op de vluchten naar Costa Rica zet de luchtvaartmaatschappij deze winterdienstregeling een Boeing 787-9 Dreamliner in. In dit toestel kunnen maximaal 30 passagiers plaatsnemen in World Business Class. Deze stoelen staan in een 1-2-1 opstelling. Iedere passagier heeft dus direct toegang tot het gangpad.

In de Premium Comfort cabine kunnen maximaal 21 passagiers per vlucht mee. In Economy Class kunnen maximaal 224 passagiers per vlucht mee. Daarvan kunnen er maximaal 48 plaatsnemen in een Economy Comfort stoel. Sinds kort is het op bepaalde vluchten ook mogelijk om meer stoelen te reserveren voor extra ruimte.

KLM stopt deze winter ook met andere bestemmingen

Met ingang van de winterdienstregeling eind deze maand stopt KLM ook met vluchten naar andere bestemmingen. De winterdienstregeling loopt van zondag 29 oktober 2023 tot zondag 31 maart 2024.

KLM zal vanaf deze winterdienstregeling minder aanwezig zijn in het Midden-Oosten. De vluchten  naar Koeweit, Bahrein en Muscat zijn geschrapt. Daarnaast zit Bridgetown deze winter ook niet meer in het netwerk.

In totaal vliegt KLM deze winterdienstregeling naar 157 bestemmingen, waarvan 92 in Europa. Daarnaast zijn er dus nog 65 intercontinentale bestemmingen bereikbaar.

De afgelopen maanden heeft de luchtvaartmaatschappij diverse aanpassingen gedaan voor de aankomende winterdienstregeling. Alle wijzigingen kun je hier vinden op InsideFlyer.

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *