Uniek: KLM vliegt naar Sydney voor repatriatie1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Door de COVID-19 crisis, het wegvallen van veel vluchten en de noodzaak voor repatriatie zijn er de afgelopen weken al een aantal bijzondere vluchten geweest. Zo vloog KLM rechtstreeks van Denpasar naar Amsterdam, Austrian non-stop van Wenen naar Sydney, Swiss rechtstreeks naar Santiago, Lufthansa naar Nieuw-Zeeland en Qantas non-stop met een A380 van Australië naar Londen. Het lijkt erop dat ook KLM een unieke vlucht gaat uitvoeren; namelijk naar Sydney. Voor morgen staat vlucht KL827 gepland om, via Kuala Lumpur, naar de grootste Australische stad te vliegen. Zeer waarschijnlijk voor repatriatie.

KLM vliegt naar Sydney

Morgen staat vertrek voor de KL827 vanaf Amsterdam gepland om 20:50u. Aankomst in Kuala Lumpur is de volgende dag om 14:50u. Hier staat het toestel, een Boeing 777-200ER (de PH-BQK), 16 uur aan de grond. Zaterdag om 06:50u vliegt het toestel door naar Sydney met aankomst om 17:50u lokale tijd. De laatste keer dat KLM commercieel passagiersvluchten naar Sydney vloog, was 2001.

Terug naar Amsterdam vertrekt KL828 zondag 5 april om 15:40u. Aankomst in Kuala Lumpur voor de technische stop is om 22:00u lokale tijd. Dit keer is het een korte stop; na 1:20u wordt de vlucht doorgezet. Aankomst op Schiphol is op maandag 6 april, 6 uur in de ochtend.

Tickets voor deze vluchten zijn niet via de website te boeken. Normaal gesproken biedt de 777-200ER plaats aan 34 World Business Class stoelen, 40 Economy Comfort en 242 reguliere Economy Class stoelen. Met de maatregelen om besmetting te verminderen, en waarschijnlijk een grote crew om alle vluchten uit te voeren, is het onduidelijk hoeveel reizigers er mee kunnen vliegen.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *