KLM verhuist eind oktober naar nieuwe luchthaven Istanbul

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eind volgende maand opent de nieuwe luchthaven van Istanbul. Istanbul New Airport zal het huidige Atatürk vliegveld vervangen en ook de code ‘IST’ behouden. Vanaf 1 november zal het megavliegveld, in de Europese zijde van de stad, volledig operationeel moeten zijn. Op die datum starten ook KLM en Air France met vluchten vanaf luchthaven Istanbul New Airport. Om te verhuizen zijn de KLM vluchten op 30 en 31 oktober geannuleerd. Air France heeft op 29 en 30 oktober de vluchten naar Istanbul, en op 30 en 31 oktober vanaf Istanbul, geannuleerd. Deze worden overigens uitgevoerd door Joon. In de nieuwe terminal zal een gloednieuwe SkyTeam lounge worden geopend.

Het nieuwe vliegveld ligt 35 kilometer vanaf de huidige luchthaven verwijderd; verder landinwaarts en ook verder vanaf het centrum. Er wordt gewerkt aan een metroverbinding met de stad. Uiteindelijk moet de nieuwe hub van Turkish Airlines 150 miljoen passagiers per jaar aankunnen.

turkish airlines
De nieuwe luchthaven zal vooral belangrijk zijn voor de groei van Turkish Airlines

Reacties

 1. Ruud Huisman zegt

  Geachte dames en heren,

  Op de website van KLM staat de vlucht van Amsterdam naar Istanbul nog steeds op landen op het oude vliegveld -Atatürk .

  Het gaat om de Vlucht van 14 juni 2019 van 11.40 vertrek van Amsterdam vlucht nummer KL 1613.

  Is dat nog steeds het geval of komt de vlucht aan op het nieuwe vliegveld. Dit i.v.m. het bestellen van de hotelshuttle.

  Vriendelijke Groet

  R. Huisman

  • The Flying Dutchboy zegt

   Met de vertraging van de oplevering van het nieuwe vliegveld is de verhuizing inderdaad nog niet doorgevoerd. Juni is echter nog ver weg en het is niet duidelijk wanneer KLM wel verhuisd. Hopelijk is de hotelshuttle te wijzigen mocht KLM tegen die tijd wel vanaf de nieuwe luchthaven vliegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *