Review: Hilton Garden Inn Leiden5 min leestijd

hilton, garden inn, leiden

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen zomer verbleef ik in het Hilton Garden Inn Leiden. In het verleden ben ik wel eens in deze stad op hotel gegaan, maar nog niet in een Hilton hotel. In Leiden bevindt zich slechts één Hilton hotel en dit is het Hilton Garden Inn Leiden. Voor ongeveer € 100,- per nacht kon ik hier een kamer boeken voor het weekend dat ik er verbleef.

Locatie

Het Hilton Garden Inn Leiden bevindt zich niet in het centrum van de stad, maar aan de westkant bij afslag 8 van de A44. Met de auto is het hotel dus prima te bereiken. Zelf kwam ik aan met de trein op Leiden Centraal waardoor ik het beste een taxi kon nemen naar het hotel. Dit ritje duurde ongeveer 10 minuten.

hilton, garden inn, leiden, locatie
Locatie van het Hilton Garden Inn Leiden.

Check-in

Bij het hotel is voldoende parkeergelegenheid. De taxichauffeur zette me af bij de hoofdingang van het hotel en even later stond ik in de lobby van het gebouw. Deze ruimte ziet er overzichtelijk en vrij modern uit.

lobby, hilton, garden inn, leiden
De lobby van het Hilton Garden Inn Leiden.

Het was vrij druk bij de receptie en nadat 2 Duitse gasten waren ingecheckt was het mijn beurt. De receptioniste bevestigde de details van mijn reservering en overhandigde me het pasje. In tegenstelling tot bij Hampton wordt er bij Garden Inn geen gratis ontbijt geserveerd. Op dat moment was ik nog Silver lid, dus moest ik voor het ontbijt betalen.

Kamer

Ik had een kamer op de vierde verdieping. Vanuit de glazen lift heb je een mooi overzicht over een deel van het hotel waardoor alles ruim en overzichtelijk aanvoelt. Op de gang ligt een fel rode vloerbedekking.

hilton, garden inn, leiden
Op weg naar mijn kamer.

Toen ik mijn kamer binnenwandelde viel me direct op dat deze een stukje groter is dan die van een Hampton hotel. Door de rode vloerbedekking voelde de ruimte warm en rustig aan. In het midden stond een groot kingsize bed.

hilton, garden inn, leiden, kingsize bed
Kingsize bed.

Het merk Garden Inn valt goed te vergelijken met de Ibis brand van Accor. De kamers zijn ongeveer even groot en liggen ongeveer in dezelfde prijsklasse. Ik vond de wanden wel wat kaal aandoen en de televisie bleek defect te zijn. Gelukkig was het al laat op de avond. Ik zou alleen nog iets gaan eten in het restaurant om daarna te douchen en mijn bed in te duiken.

hilton, garden inn, standaard kamer
Hilton Garden Inn standaard kamer.

De badkamer ziet er prima uit. De ruimte is wel wat klein, maar de waterdruk van de douche is goed en de temperatuur schommelt hier gelukkig niet steeds tussen warm en koud.

hilton, garden inn, wastafel
De wastafel.

Op de wastafel liggen de standaard dingen die je in een basic hotel zou verwachten. Voor de rest voldoende grote handdoeken, shampoo en zeep.

hilton, garden inn, douche
Douche.

Restaurant

Het restaurant was tot 22:00 geopend. Ik kwam om 21:00 aan, dus ik had nog prima de tijd om hier de dineren. Ik werd vriendelijk, in het Engels, welkom geheten en er werd gevraagd wat ik wilde drinken. Ik was hier tijdens de bloedhete zomer van afgelopen juli, dus een koude bier ging er wel in. Naast Heineken boden ze hier ook een aantal Belgische bieren aan. Wat eten betreft ging ik voor een lekker Hollands gerecht: aardappelen met groene en vlees. De gewokte groentemix smaakte zeker goed!

hilton, garden inn, leiden, eten
Aardappelen met vlees en gewokte groentemix.

In dezelfde ruimte op de begane grond wordt ook het ontbijt geserveerd. Het was hier vrij druk. Het buffet biedt naast de standaardproducten zoals brood, vlees en kaas ook gebakken of gekookt ei aan. Het aanbod en de service zijn hier prima!

hilton, garden inn, leiden, ontbijtbuffet
Het ontbijtbuffet.

Door het warme weer stonden de buitendeuren open en kon ik dus ook buiten gaan ontbijten. Dat hadden de meeuwen helaas ook door, want toen ik terugkwam van binnen zei de meneer die naast me zat dat mijn vlees was verdwenen. Ik ben toen toch maar weer binnen gaan zitten en heb daarna onder het genot van een lekkere cappuccino nog wat van de zon genoten.

hilton, garden inn, leiden, buitenterras
Het buitenterras van het Hilton Garden Inn Leiden.

Ik had een late check-out aangevraagd, omdat ik die avond ervoor laat aankwam en ik de volgende dag hier ook nog wilde gaan fitnessen. Hierdoor heb ik hier ook nog geluncht. Ook hier was het aanbod prima. Ik ging voor een lekkere uitsmijter met ham en kaas, zeker niet slecht!

hilton, garden inn, leiden, lunch
Uitsmijter met ham en kaas als lunch.

Faciliteiten

Wat betreft faciliteiten biedt het hotel een vergaderruimte en computerhoek. Op de zesde verdieping bevindt zich een fitnessruimte.

hilton, garden inn, fitnessruimte
Fitnessruimte.

Conclusie

Het Hilton Garden Inn Leiden is een standaard hotel waar je veel waar krijgt voor je geld. Kamerprijzen kunnen schommelen tussen de € 70,- en € 125,- per nacht. Door de ligging aan afslag 8 van de A44 is het hotel prima voor degenen die met de auto arriveren, als je bijvoorbeeld op doorreis bent of als je in de omgeving ergens moet zijn. Moet je in het centrum van de stad zijn en kom je niet met de auto, dan zou ik een ander hotel adviseren.

Het aanbod en de service in dit hotel zijn prima. De kamers zijn lekker groot en bieden een prima comfort. Ook de faciliteiten zijn prima in orde. In het restaurant kun je terecht voor een prima ontbijt en de rest van de dag kun je lekkere gerechten bestellen vanaf de menukaart. Ook een leuk detail is het buitenterras waar je lekker van de zon kunt genieten als het mooi weer is.

Ik zou het Hilton Garden Inn Leiden daarom zeker kunnen aanraden als je in de buurt ergens moet zijn. Houdt er ook rekening mee dat de prijs-kwaliteitsverhouding van dit hotel zeker goed is. Hotels in Amsterdam of Den Haag bijvoorbeeld zijn veel duurder.

Overzicht

Publicatie Datum

16 September 2018

Nadelen

- Locatie is ver van het centrum
- Moeilijk te bereiken met openbaar vervoer
- Televisie was defect

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Hilton Garden Inn Leiden is een standaard hotel waar je veel waar krijgt voor je geld. Het aanbod en de service in dit hotel zijn prima. De kamers zijn lekker groot en bieden prima comfort. Ook de faciliteiten zijn prima in orde.

5 min leestijd">
3.6

Reacties

  1. Stijn zegt

    HGI Is in de verste verte niet te vergelijken met een Ibis, geen enkel merk van de Hilton groep is hiermee te vergelijken. Zelfs een Hampton is op alle vlakken beter dan een ibis. Novotel is een beter vergelijk met een HGI 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *