KLM stuurt laatste full pax Boeing 747 naar de woestijn

KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vandaag vliegt de laatste KLM Boeing 747 die volledig is voorzien van passagiersstoelen (full-pax) naar de woestijn. De B747 vloot is versneld uitgefaseerd vanwege het Coronavirus. Er zijn nog wel drie KLM Boeing 747 combi’s in dienst. Deze vliegen nog deze maand tussen Amsterdam en China. Hiervoor is een speciale luchtbrug opgezet in samenwerking met diverse bedrijven. Na deze maand gaan ook deze combi toestellen met pensioen.

KLM – B747-400 naar Mojave (PH-BFL)

Het toestel heeft de naam City of Lima en is in november 1991 aan de vloot toegevoegd. De laatste commerciële vlucht was in maart 2020. Deze laatste passagiersvlucht was van Paramaribo naar Amsterdam Airport Schiphol. Vandaag vliegt dit toestel naar Mojave in Californië. Vanwege o.a. het klimaat is dit een gunstige plek om toestellen te parkeren. Het toestel vertrekt omstreeks 08:55 uur vanaf Schiphol met vluchtnummer KL9879.

De luchtvaartmaatschappij had twee soorten B747-400 toestellen in dienst. Er is namelijk een versie die volledig voorzien is van passagiersstoelen en een B747-400combi. Deze laatste variant heeft meer ruimte voor vracht, gezien deze op het reguliere dek achter de passagiers geplaatst kan worden. De reguliere variant is op dat dek wel voorzien van alleen maar passagiersstoelen.

De toestellen zijn naar Spanje, Twente of de Verenigde Staten gestuurd. KLM Cargo heeft nog wel een viertal B747 toestellen in dienst. Deze zijn volledig ingericht om alleen maar vracht mee te nemen. Van deze vier toestellen zijn er drie in KLM kleuren:

B747-400 Cargo / Martinair PH-CKA
B747-400 Cargo / Martinair PH-CKB
B747-400 Cargo / Martinair PH-CKC

Kijk virtueel rond

Na deze laatste vluchten blijft het nog wel mogelijk om virtueel door het toestel te lopen. Het is namelijk zowel mogelijk om via je muis als telefoonbewegingen door het toestel te bewegen. Daarnaast is er een VR optie voor bijvoorbeeld je iPhone. Je dient dan wel te beschikken over een speciale houder. Doordat je door het hele vliegtuig kunt lopen, kun je ook plekken zien die je normaal niet ziet. Zo is het mogelijk om de cockpit volledig te bekijken. Het is niet mogelijk om de crew rests te bekijken. Dit is de ruimte waar de bemanning verbleef tijdens het rusten.

Je kunt door het toestel lopen via deze link voor de reguliere B747-400 en via deze link voor de B747-400combi. Het is ook mogelijk om door de andere toestellen van KLM te lopen. Alle informatie kun je in dit artikel vinden.

KLM B747 ©markwagtendonk/KLM

Afbeeldingen ©KLM/markwagtendonk

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    “de woestijn die volledig is voorzien van passagiersstoelen”?

    Die woestijn wil ik zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *