KLM stuurt de een-na-laatste B747-400 naar de woestijn2 min leestijd

KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen maandag is de een na laatste reguliere Boeing 747-400 van KLM naar de woestijn gestuurd. Het toestel met registratie PH-BFN vloog van Amsterdam naar Chicago. In Chicago zijn een aantal formaliteiten afgehandeld alvorens het toestel naar de Mojave woestijn vloog in Californië. Deze toestellen van KLM worden vervangen door de nieuwere Boeing 787 Dreamliners, evenals de Boeing 777 toestellen in de vloot. Benieuwd naar onze ervaringen met de Boeing 747 van KLM? Lees dan onze KLM reviews over dit toestel.

KLM – B747-400 met pensioen (PH-BFN)

Het toestel had de naam City of Nairobi en is in april 1993 aan de vloot toegevoegd. De laatste commerciële vlucht was in maart 2020, toen duidelijk werd dat dit toestel vervroegd de vloot ging verlaten. KLM heeft twee soorten B747-400 toestellen in dienst gehad. Er is namelijk een versie die volledig voorzien is van passagiersstoelen en een B747-400combi. Deze laatste variant heeft meer ruimte voor vracht, gezien deze op het reguliere dek achter de passagiers geplaatst kan worden. De reguliere variant is op dat dek wel voorzien van alleen maar stoelen.

Op Schiphol staat nu nog één B747-400 variant die volledig is voorzien van passagiersstoelen. De andere toestellen in de vloot van de luchtvaartmaatschappij zijn naar Spanje, Twente of de Verenigde Staten gestuurd.

De luchtvaartmaatschappij vliegt nog wel met drie B747-400combi toestellen. Deze worden ingezet naar Azië om vracht op te halen richting Nederland. Deze blijven tot eind oktober vliegen alvorens deze ook met pensioen gestuurd worden. KLM Cargo, dat alleen vluchten uitvoert met vracht, blijft nog wel vliegen met de B747. Daarvan zijn er drie in KLM kleuren in dienst:

B747-400 Cargo / Martinair PH-CKA
B747-400 Cargo / Martinair PH-CKB
B747-400 Cargo / Martinair PH-CKC

Virtueel rondkijken

Na deze laatste vluchten blijft het nog wel mogelijk om virtueel door het toestel te lopen. Het is namelijk zowel mogelijk om via je muis als telefoonbewegingen door het toestel te bewegen. Daarnaast is er een VR optie voor mobiele apparaten. Je dient dan wel te beschikken over een speciale houder. Doordat je door het hele vliegtuig kunt lopen, kun je ook plekken zien die je normaal niet ziet. Zo is het mogelijk om de cockpit volledig te bekijken, maar helaas niet de crew rests. In deze ruimte met bedden verblijft de KLM cabinebemanning als deze rust.

Je kunt een kijkje nemen in deze toestellen via deze link voor de reguliere B747-400 en via deze link voor de B747-400combi. Het is ook mogelijk om door de andere toestellen van KLM te lopen. Meer informatie daarover kun je ook in dit artikel vinden.

KLM B747 ©markwagtendonk/KLM
Boeing 747 van KLM (Bron: KLM / markwagtendonk)

Afbeelding ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *