KLM start nieuwe codeshare overeenkomst met Kulula.com

KLM start nieuwe codeshare overeenkomst met Kulula.com

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Netwerkuitbreiding is voor veel maatschappijen een interessante stap om uiteindelijk meer passagiers te kunnen vervoeren. Voor maatschappijen is dat alleen niet altijd mogelijk om dat met hun eigen vloot te doen. Een samenwerking met een andere maatschappij is dan ook zeker interessant. Eerder schreven we al over de uitbreiding van KLM Cityhopper in samenwerking met het Noorse Widerøe en het Schotse Loganair. Nu gaat KLM op intercontinentale vluchten ook een codeshare overeenkomst aan.

Zuid-Afrika

KLM vliegt dagelijks vanaf Amsterdam naar Kaapstad en Johannesburg in Zuid-Afrika. Dat zijn de enige directe bestemmingen met het Zuid-Afrikaanse land. Wil je bijvoorbeeld vliegen naar Durban of Oost-Londen dan moet je overstappen in Kaapstad of Johannesburg. Nu kun je al vliegen met South-Africa Airways naar een van deze bestemmingen. Daar gaat echter verandering in komen. KLM wil graag meer bestemmingen aanvliegen en daarmee het netwerk dus vergroten. Daarom zijn ze onlangs een samenwerking aangegaan met het Zuid-Afrikaanse Kulula.com

Kulula

Kulula.com of Kulula is een Zuid-Afrikaanse low-cost maatschappij. Kulula is een 100% dochtermaatschappij van Comair, dat weer onderdeel is van Britisch Airways. Kulula vliegt op verschillende bestemmingen in Zuid-Afrika vanaf Johannesburg en Kaapstad, namelijk naar:

  • Durban,
  • George,
  • Kaapstad,
  • Johannesburg,
  • Oost-Londen.
© Kulula.com

Vlieg je vanaf Amsterdam naar een van bovenstaande bestemmingen? Dan is de KL of AF code toegevoegd aan je vlucht. Voordeel hiervan is dat je bagage in een keer wordt door gelabeld naar je eindbestemming. Ook heb je maar één ticket nodig voor de gehele reis naar je eindbestemming. Ook zou je Miles en XP op deze vluchten moeten kunnen sparen, uitgevoerd door Kulula.com. Als Flying Blue Elite Plus zou je op de luchthavens van Kaapstad en Johannesburg ook van de lounges gebruik moeten kunnen maken. KLM Tickets naar Durban, Oost-Londen of George boek je hier. De nieuwe codeshare overeenkomst gaat in vanaf 29 mei a.s.

Ga je binnenkort naar Zuid-Afrika? En wil je wellicht niet alleen naar Kaapstad of Johannesburg, dan is dit een mooie kans om ook een bestemming elders in het prachtige land als start of eindbestemming toe te voegen. Meer lezen over Zuid-Afrika kun je hier.

 

Beeldmateriaal: KLM en Kulula.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *