KLM schrapt ook Phuket aankomende winter1 min leestijd

KLM Dreamliner B787

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM heeft besloten om aankomende winter niet naar Phuket in Thailand te vliegen. Dat heeft te maken met de lokale situatie omtrent het Coronavirus en het feit dat de Nederlandse overheid Thailand als hoog risicogebied heeft aangemerkt.

KLM vliegt niet naar Phuket

Doordat het Thailand als hoog risicogebied is aangemerkt door de Nederlandse overheid, worden alleen noodzakelijke reizen geadviseerd. Daarnaast moeten reizigers bij terugkomst in Nederland in quarantaine. KLM geeft aan dat dit een negatieve impact heeft op de vraag vanuit verschillende markten, waardoor het voor de luchtvaartmaatschappij niet opportuun is om naar Phuket te vliegen.

Oorspronkelijk zou de luchtvaartmaatschappij via Kuala Lumpur naar Phuket vliegen. De vluchten stonden gepland op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. KLM zag in eerste instantie wel potentie in deze bestemming, daar er een grote Boeing777-300ER gepland stond om de vluchten uit te voeren.

Van zes naar vier nieuwe bestemmingen deze winter

De vluchten naar Phuket waren onderdeel van de zes nieuwe bestemmingen voor KLM deze winter. KLM had aangekondigd om ook naar Orlando te vliegen, maar ook die bestemming is geschrapt. De luchtvaartmaatschappij vliegt aankomende winter nog wel naar deze vier nieuwe bestemmingen: Cancún, Mombasa, Bridgetown en Port of Spain.

Naast Phuket en Orlando vliegt KLM ook aankomende winter niet naar Miami en Las Vegas. De vluchten naar Orlando werden oorspronkelijk uitgevoerd in combinatie met Miami, maar onlangs besloot de luchtvaartmaatschappij deze twee bestemmingen los te koppelen. Nu blijkt dus dat de luchtvaartmaatschappij voorlopig helemaal niet naar deze bestemmingen vliegt.

KLM Vloot

 

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *