KLM: Zes nieuwe bestemmingen deze winter2 min leestijd

Vlootvernieuwing bij KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Nadat KLM voor komende zomer onlangs nog enkele nieuwe, tijdelijke, bestemmingen binnen Europa aankondigde, richt de maatschappij zich in het najaar op intercontinentale leisure. KLM maakte vandaag bekend met ingang van het winterschema op 31 oktober maar liefst 6 nieuwe bestemmingen toe te voegen. Het gaat om Mombasa, Orlando, Cancún, Bridgetown, Port of Spain en Phuket. KLM beoogt naar eigen zeggen klanten een zo groot mogelijk netwerk aan te bieden. ‘Het plannen van het netwerk gebeurt flexibel, zodat KLM snel kan inspelen op marktkansen,’ aldus de airline in een verklaring. Net als gedurende de gehele COVID-19 crisis focust KLM allereerst op het aantal bestemmingen en niet zo zeer op capaciteit. Als de markt aantrekt kan de maatschappij snel vluchten toevoegen of grotere toestellen inzetten.

KLM Airbus A330-300 in de nieuwe livery (Bron: KLM)

Zes nieuwe bestemmingen voor KLM deze winter

KLM voegt dus zes gloednieuwe bestemmingen toe aan het netwerk, uit alle windstreken. Sommige bestemmingen worden gecombineerd.

Bridgetown en Port of Spain

Bridgetown, in Barbados, en Port of Spain, in Trinidad en Tobago, worden gecombineerd aangevlogen op maandag, donderdag en zondag. KLM zet een Airbus A330 in op deze eilanden. Naar beide steden is er vooral concurrentie van British Airways. Daarnaast vliegt KLM-partner Virgin Atlantic ook naar beide eilanden.

Mombasa

De vlucht naar het Keniaanse Mombasa start met een tweewekelijkse frequentie met een Boeing 787-9: op donderdag en zondag. Op de terugweg gaat via Nairobi.

Bestemmingstips: Mombasa, Kenia
Mombasa

Orlando (in combinatie met Miami)

Orlando in Florida wordt straks 4x per week bedient met een Boeing 787-9. Op maandag en zaterdag wordt Amsterdam-Orlando-Miami-Amsterdam gevlogen. Op donderdag en vrijdag is dat Amsterdam-Miami-Orlando-Amsterdam.

Cancún

De Mexicaanse strandplaats Cancún krijgt driemaal per week bezoek van KLM, namelijk op dinsdag, donderdag en zaterdag. Ook op deze route wordt een 787-9 Dreamliner ingezet.

Phuket

En als laatste is daar het Thaise eiland Phuket. Op zowel de heen- als terugweg is er een stop in Kuala Lumpur. Vanaf Amsterdam staan er vluchten gepland op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Er wordt een grote Boeing 777-300ER ingezet. Naar Phuket zijn ook de Golfmaatschappijen als Emirates en Qatar Airways actief. KLM heeft geen non-stop voordeel, dus het wordt bezien of het de concurrentie aan kan.

Wat gebeurt er met de vliegtuigen nu je niet kunt vliegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *