KLM neemt catering robot in gebruik2 min leestijd

KLM catering robot

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vorige week heeft KLM Catering Services een robot in gebruik genomen voor de productie van maaltijden. Het gaat daarbij om de maaltijden voor intercontinentale vluchten in Economy Class. KLM Catering Services is het enige bedrijf ter wereld dat momenteel een dergelijke robot in gebruik heeft. Een bijzondere innovatie dus.

KLM robot voor maaltijden

Door deze nieuwe robot gaan de kosten voor de handelingen omlaag. Hierdoor is het ook eenvoudiger om aanpassingen van de maaltijdtrays door te voeren. De robot kan verschillende typen trays bevoorraden en is hierdoor dus flexibeler en goedkoper. De robot kan ook maaltijdtrays maken die speciaal zijn aangevraagd, zoals op basis van medische wensen. Dit is momenteel vanwege de Corona-maatregelen niet mogelijk, maar dat zal in de toekomst wel weer aangeboden worden. De robot kan 30.000 maaltijden per dag maken, wat tweemaal zo veel is in vergelijking met het vorige systeem.

Pieter Elbers, President-directeur KLM, is blij met deze innovatie:

De ingebruikname van deze robot bij KCS vindt plaats in een Covid19 realiteit die we ons niet konden voorstellen toen we dit besluit enkele jaren geleden namen. Een mooi stuk innovatie en investeren in de toekomst. Van de capaciteit van 30.000 maaltijden per dag gebruiken we nu maar een fractie. Desondanks ben ik blij dat we deze stap zetten. We moeten immers blijven innoveren en naar de toekomst kijken. Ook, of juist nu!

Maarten Stienen,Managing Director KLM Catering Services, is ook trots op de ingebruikname van deze maaltijdrobot:
Het is belangrijk om ook in deze moeilijke tijden te blijven innoveren en investeren. De kwaliteit van ons product wordt hiermee weer hoger. Ik ben er dan ook trots op dat KCS deze mechanisatie als enige cateringbedrijf ter wereld in gebruik gaat nemen.
Op KLM vluchten binnen Europa is er voortaan alleen nog maar een vegetarische keuze in Economy Class. Ook is er een vegaburger geïntroduceerd op vluchten vanuit Canada. In Europe Business Class zijn er nog wel maaltijden beschikbaar die vlees of vis bevatten.
KLM Maaltijden
Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *