Qatar Airways breidt netwerk uit naar 124 bestemmingen1 min leestijd

Qatar Airways Aircraft taxied op de luchthaven (Bron: Qatar Airways)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways heeft gisteren met trots laten weten dat het haar netwerk tegen het einde van dit jaar uitbreidt naar 124 bestemmingen wereldwijd. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat steeds meer landen hun grenzen terug openen. In januari dit jaar maakte de maatschappij op de Kuwait Airshow nog bekend dat het hun netwerk dit jaar nog zal uitbreiden met 8 nieuwe bestemmingen. Maar niemand had natuurlijk verwacht dat de wereld er twee maanden later heel anders uitzag.

Qatar Airways breidt netwerk uit

Tegen het einde van dit jaar moet het netwerk van Qatar Airways zijn uitgegroeid naar 124 bestemmingen. 21 van deze bestemmingen liggen in Afrika, 10 in Noord- en Zuid-Amerika, 42 in Azië en Oceanië, 38 in Europa en tenslotte 13 in het Midden-Oosten. Bepaalde steden hebben zelfs een frequentie van meerdere keren per dag. In Europa zal o.a. op Amsterdam en Brussel worden gevlogen. En ook Zuid-Afrika opent haar grenzen weer. Zo zijn er in in totaal 19 vluchten naar Kaapstad, Johannesburg en Durban vanuit Doha.

Airbus A380 van Qatar Airways (Bron: Qatar Airways)
Qatar Airways breidt haar netwerk uit tot 124 bestemmingen.

Qatar Airways bleef de afgelopen 6 maanden doorvliegen naar een netwerk van ongeveer 30 bestemmingen. En hiermee was de maatschappij voor een korte tijd de grootste maatschappij ter wereld. Geen enkele andere maatschappij wereldwijd kon een dergelijk netwerk in stand houden. Bepaalde maatschappijen hadden zelfs alle toestellen aan de grond staan en vlogen helemaal nergens meer naar toe. De maatschappij heeft vanaf de uitbraak van de epidemie tot nu toe € 1,7 miljard aan staatsteun gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *