Emirates introduceert self-service check-in Dubai T31 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Passagiers reizend met Emirates vanuit haar thuisbasis in Terminal 3 van Dubai International Airport kunnen nu ook gebruikmaken van self-service check-in. De maatschappij heeft 8 kiosken en 16 bagageafgiftepunten geïntroduceerd op de thuishaven. Reizigers naar alle bestemmingen, met uitzondering van de VS, Canada, China, India en Hong Kong, hebben de mogelijkheid om zelf de check-in en bagage afgifte te volbrengen. Emirates liet eerder weten op T3 een tijdelijke lounge te openen.

Self-service check-in bij Emirates in Dubai Terminal 3

Als passagiers al online zijn ingecheckt, kunnen zij bij de bagageafgifte direct hun koffers labelen en afgeven. Indien gewenst is een print van de fysieke instapkaart mogelijk. Evenals een stoelwijziging. De self-service faciliteiten zijn in aanvulling op de bemande balies. Volgens de maatschappij moet het vooral tijdens piekmomenten extra capaciteit bieden, en zo de wachttijd verminderen. Emirates laat ook weten dat het aantal self-service punten de komende maanden wordt uitgebreid. Ook de techniek zelf is in ontwikkeling. Uiteindelijk moet het gebruik ervan compleet contactloos worden. En ook de functionaliteit om een vlucht om te boeken via de kiosk staat gepland.

Op de luchthaven van Dubai is men ook bezig met de uitbreiding van biometrie voor het passeren van de paspoortcontrole. Er loopt bijvoorbeeld een proef waarbij reizigers door een camerastraat lopen en hun boardingpass of paspoort niet eens meer hoeven te tonen aan een beambte of scanner. Het zou een mooie uitbreiding zijn om dit ook te integreren in de kiosks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *