Bij deze hotels krijg je (bijna) altijd gratis ontbijt

Gratis ontbijt bij deze hotelketens (Bron: Food Photographer / Jennifer Pallian / Unsplash.

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Je kent het wel: je boekt een mooi hotel voor een mooie prijs, maar wil je er ontbijt bij dan komt er nog een flinke toeslag overheen. Natuurlijk kun je ook kijken naar tarieven incl. ontbijt, soms zijn er goede promoties, maar dat maakt het eigenlijk altijd duurder. Een interessant alternatief is dan een hotel met standaard gratis ontbijt. Natuurlijk is dit voor een deel verrekend in de prijs, maar je hebt in ieder geval geen verrassingen achteraf. In dit artikel een overzicht van een aantal hotelketens waar je altijd gratis ontbijt krijgt.

Ontbijtbuffet

Wat je voor een hotelovernachting kwijt bent ligt natuurlijk aan de eisen die je stelt. Zo is het bijvoorbeeld best mogelijk om een hotelovernachting vlakbij Schiphol te boeken voor twee personen vanaf zo’n € 40. In die prijs is zelfs een shuttle service naar het vliegveld inbegrepen. Kies je voor een tarief incl. ontbijt dat betaal je vaak als snel richting de € 50 per overnachting. Interessant genoeg kun je een luxer hotel boeken voor een vergelijkbare prijs waar ook ontbijt bij inbegrepen is. Een voorbeeld op dit moment is het Ibis Styles Amsterdam Airport. Dit hotel heeft een ster mee en biedt altijd gratis ontbijt, zonder dat je extra betaalt t.o.v. het Ibis Budget.

Dit is natuurlijk maar een voorbeeld, maar in de praktijk gaat deze theorie regelmatig op. Daarom in dit artikel een overzicht van een aantal hotelketens waar je altijd gratis ontbijt krijgt. We bespreken de hotelketens binnen vier bekende hotelgiganten: AccorHotels, IHG Hotels, Marriott en Hilton.

Eerlijkheid gebiedt ons wel te benoemen dat er uitzonderingen zijn. Zo hebben bijvoorbeeld sommige Holiday Inn Express of Ibis Styles hotels geen gratis ontbijt. Dit is echter uitzondering op de regel. Check dus altijd wel goed de boekingvoorwaarden.

Accor Hotels

Het Franse AccorHotels timmert de afgelopen jaren flink aan de weg als het om brand portfolio gaat. Inmiddels heeft AccorHotels heel wat verschillende hotelketens aan zich weten te binden, van modern en simpel tot zeer luxueus, natuurlijk met een bijbehorende prijs. Welke hotelmerken binnen Accor bieden gratis ontbijt?

Binnen AccorHotels biedt enkel Ibis Styles gratis ontbijt. In de tarieven per overnachting is dus normaliter al ontbijt inbegrepen. N.B.: tijdens de Coronaperiode lijken veel Ibis Styles hotels hun beleid te hebben aangepast. Je kunt voor een bedrag van ronde € 10 extra per overnachting een tarief inclusief ontbijt boeken. Het lijkt erop dat het tarief exclusief ontbijt erbij is gekomen als goedkopere optie.

Review: Ibis Styles Siem Reap
Restaurant van het Ibis Styles in Siem Reap, Cambodja

IHG Hotels

Binnen het Britse InterContinental Hotel Group (IHG) is er iets meer kans op hotelketens met gratis ontbijt. Je hebt namelijk drie mogelijkheden.

Ten eerste is er het merk Holiday Inn Express. Dit hotel heeft qua voorzieningen veel weg van het Ibis Styles concept. Ook hier geldt dat gratis ontbijt het uitgangspunt is. Het ontbijtbuffet is vaak vergelijkbaar bij verschillende Holiday Inn Express hotels. Bekend zijn de warme kaneelbroodjes van HI Express.

Als tweede is er het merk Avid en als eerder krijg je ook gratis ontbijt bij Staybridge Hotels. Avid is niet zo’n bekende IHG naam, althans in Europa en Azië. Je vindt deze hotels namelijk alleen terug in Noord- en Midden-Amerika. Staybridge is ook niet een hele bekende naam, maar met meer dan 300 hotels wereldwijd kun je in de meeste grote steden wel terecht. Deze keten biedt ook gratis ontbijt. In Nederland is er een Staybridge Suites in Den Haag. Een prachtig hotel met uitzicht op de Hofvijver en het Binnenhof.

Holiday Inn Express Gibraltar (Bron: IHG)
Holiday Inn Express Gibraltar (Bron: IHG)

Marriott

Naast Accor en IHG is Marriott natuurlijk ook een hele bekende naar in de hotelwereld. En het blijkt dat Marriott meer hotelmerken met gratis ontbijt heeft dan Accor en IHG. Marriott hotels kun je voornamelijk in de Noord-Amerika terugvinden, maar natuurlijk ook in de grote wereldsteden. Ook in Nederland zijn er verschillende Marriott hotelketens te vinden.

Het meeste bekende merk van Marriott dat gratis ontbijt biedt is Residence Inn. In Nederland is er bijvoorbeeld het Residence Inn Amsterdam Houthavens. Dit hotel is gevestigd in hetzelfde gebouw al het Moxy Amsterdam Houthavens dat overigens geen gratis ontbijt aanbiedt.

Een ander bekender merk van deze Amerikaanse keten is het Fairfield Inn & Suites dat vooral in de VS groot is. Verder zijn er nog Towne Place Suites, Springfield Suites en Element die onder Marriott vallen en gratis ontbijt bieden.

Hilton

Als we het over grote hotelketens hebben dan mogen we Hilton natuurlijk niet vergeten. Ook de Hilton groep beschikt over tal van hotelmerken waarvan een aantal ontbijt bij de prijs inbegrepen hebben.

Een van de bekendere merken, naast Hilton zelf, is Hampton by Hilton. Deze hotelketen is ook in Nederland in de grote steden terug te vinden. Bijvoorbeeld in Utrecht en Amsterdam. Boek je hier een overnachting dankt is ontbijt inbegrepen. Andere merken met gratis ontbijt zijn Canopy, Embassy Suites, Home2 Suites, Homewood Suites en Tru.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *