Singapore Airlines tovert A380 om in restaurant

Singapore AIrlines A380

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Terwijl veel vliegtuigen tegenwoordig aan de grond staan, komt Singapore Airlines met een aantal leuke en lucratieve ideeën. Eén van deze ideeën is dat de A380 wordt omgetoverd in een restaurant. In het toestel, dat in Singapore is gestationeerd, kunnen gasten in het weekend van 24 en 25 oktober een avondmaal nuttigen. Doordat de grenzen tegenwoordig gesloten zijn, zal dit natuurlijk alleen mogelijk zijn voor mensen die op dit moment binnen de grenzen van Singapore zijn.

Singapore Airlines Restaurant A380 @Changi

Vanaf 12 oktober is het mogelijk om een ‘tafeltje te reserveren’ in het weekend van 24 en 25 oktober om in het toestel te gaan dineren. Prijzen schommelen tussen de 50 SGD (ongeveer € 31,-) voor een diner in economy class tot 600 SGD (ongeveer € 375,-) voor een diner in de Suites. Je kunt ook je KrisFlyer miles inzetten, alhoewel dat met 0.8 SGD per mile niet echt een goede besteding is. Je hebt de keuze uit zowel internationale gerechten als lokale gerechten. Ook zijn twee alcoholische dranken en onbeperkt non-alcoholische dranken bij de prijs inbegrepen. Hoe het menu er daadwerkelijk uitziet en wat je zal kunnen bestellen is nog niet bekend.

Andere ideeën

Daarnaast komt Singapore Airlines nog met een aantal lucratieve ideeën. Terwijl het restaurant op de A380, en zeker in de Suites, nu niet bepaald goedkoop is, kun je voor een lagere prijs een kijke nemen achter de schermen bij de maatschappij. Gasten krijgen een beeld hoe Singapore Airlines zich de afgelopen 70 jaar heeft ontwikkeld en kunnen daarnaast vragen stellen aan piloten en cabinepersoneel. Ook is er een flight simulator, wijnproeverij en zijn er talloze workshops te vinden. Reserveren kan vanaf 1 november voor de laatste twee weekenden van november. Tickets kosten tussen de 15 SGD (ongeveer € 9,-) en 30 SGD (ongeveer € 18,-).

Tenslotte komt Singapore Airlines met geleverde maaltijden aan huis. Gasten hebben de keuze uit 10 maaltijden die worden geserveerd met met wijn en champagne of non-alcoholische draken. Je hebt de keuze uit zowel first class maaltijden als business class maaltijden. Deze maaltijden zijn te bestellen vanaf 5 oktober. Met prijzen van 288 SGD (ongeveer € 180,- tot 448 SGD (ongeveer € 280,-) zijn dit nu niet bepaald goedkope maaltijden aan huis. De maaltijden zien er als volgt uit:

Conclusie

Het is goed om te zien dat luchtvaartmaatschappijen lucratieve initiatieven nemen om de passagier een aangename ervaring te geven. Singapore Airlines neemt hier net dat extra stapje en richt zich op zowel mensen met een budget als mensen met een wat grotere portemonnee. Ik kan me goed voorstellen dat zo’n tafeltje op de A380 snel is uitverkocht en dat Singapore Airlines zeker meer van dit soort initiatieven gaat nemen in de nabije toekomst. Alleen jammer dat dit nu voor de meesten van ons niet mogelijk is natuurlijk. Meer informatie over deze initiatieven is te vinden op de site van Singapore Airlines.

Beeldmateriaal: Singapore Airlines

Reacties

  1. Peter zegt

    Aan boord eet ik meestal alleen een broodje of neem een kaas plankje omdat het eten gewoon niet lekker is en het maakt niet uit met wie je vliegt. Emirates is in First Class en Business nog ok en dat zal bij Singapore Airlines niet veel anders zijn.
    Ik weet dat je in Singapore heerlijk kan eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *