KLM vliegt voor Transavia met met vier B737 toestellen1 min leestijd

KLM B737-700

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Transavia is klaar voor de drukke zomer van 2022. De zomer is zelfs zo druk voor de luchtvaartmaatschappij dat KLM een aantal toestellen inzet bij de dochtermaatschappij. Op dit moment voeren vier Boeing 737-700 toestellen vluchten uit voor Transavia.

Deze zomer vliegt de luchtvaartmaatschappij naar ruim 90 bestemmingen, waaronder een aantal nieuwe zoals Riga en Ponta Delgado.

KLM zet toestellen in bij Transavia

Vanaf vandaag vliegen vier B737-700 toestellen van KLM bij Transavia. Het gaat daarbij om de PH-BGH, PH-BGQ, PH-BGM en de PH-BGG. Deze toestellen vliegen de komende dagen van Rotterdam en Amsterdam naar diverse bestemmingen van Transavia. Mogelijk komt er tijdens het zomerseizoen nog een extra B737 de vloot van Transavia versterken.

Het is niet de eerste keer dat er toestellen van beide luchtvaartmaatschappijen ingezet worden op vluchten van de andere maatschappij. Zo vlogen er in 2018 en 2019 toestellen van Transavia op KLM vluchten.

Air France-KLM heeft onlangs bekend gemaakt de vloot uit te bereiden met 100 Airbus A320neo toestellen. Daarnaast is er een optie voor 60 extra toestellen. Al langer hing de aanschaf van een groot aantal nieuwe vliegtuigen in de lucht, maar er was lange tijd geen zekerheid of de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie voor Airbus of Boeing zou gaan. Deze nieuwe toestellen gaan vliegen bij Transavia en KLM.

Taxibot duurzaam taxien op Schiphol, Transavia

Afbeeldingen ©KLM, H/T Tom Roek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *